από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Γιατί θέλει ο Αλαφούζος να πέσει ο Τσίπρας - Ποιον θέλει να φέρει;

Αλαφούζος

Αλαφούζος

Τι πρόβλημα δημιουργεί η σημερινή κυβέρνηση στον Αλαφούζο και ποιον θέλει να φέρει στη θέση του Αλέξη Τσίπρα;
Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016

Όλο και περισσότερο οι συζητήσεις στους πολιτικούς καφενέδες της πρωτεύουσας περιστρέφονται γύρω από τη γραμμή των Μέσων που ανήκουν στον Όμιλο του Αλαφούζου. Και προσπαθούν να εξηγήσουν ποιος είναι ο κεντρικός άξονας και ποιος ο τελικός στόχος. Είναι πολλές οι εκτιμήσεις που πέφτουν στο τραπέζι, όμως κάπου συμπίπτουν. Μάλιστα, όλο και πιο πολύ συγκλίνουν στο ότι κύρια επιδίωξη είναι η ανατροπή του Αλέξη Τσίπρα.

Το ερώτημα είναι, για ποιον λόγο; Τι πρόβλημα δημιουργεί η σημερινή κυβέρνηση στον Αλαφούζο και ποιον θέλει να φέρει στη θέση του; 

Ως προς το τελευταίο, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Είναι φως φανάρι. Κάποιον από το... Σημιτιστάν. Η έντονη δραστηριότητα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη τον τελευταίο καιρό κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Μάλιστα, κάποιοι παλιοί... σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ βγήκαν στο κλαρί προτείνοντας τον Σημίτη για αρχηγό της Κεντροαριστεράς, η οποία επί των ημερών της πρωθυπουργίας του θριάμβευσε στον πρωταθλητισμό της διαφθοράς και της ρεμούλας. 

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται μαγειρέματα, μόνο που οι ευσεβείς πόθοι και οι σχεδιασμοί αποτυγχάνουν στην πράξη. Πολύ περισσότερο όταν χρησιμοποιούνται παλιά, φθαρμένα υλικά... Και αυτό σύντομα θα αποδειχθεί... 

Άλλοι πάλι στέκονται στην πολύ μεγάλη αγάπη που δείχνει να έχει ο Αλαφούζος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξάλλου στα ΜΜΕ του ομίλου Αλαφούζου, από την ημέρα που έχει γίνει πρόεδρος της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει πάνω από 10 συνεντεύξεις. 

(Με πληροφορίες από το ΠΑΡΟΝ)

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή