από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Νέα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ της MRB (των αποτυχιών) δείχνει προβάδισμα της ΝΔ

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2016

Άλλη μια έρευνα, από τις εταιρείες που έχουν πέφτουν μονίμως έξω, αυτή τη φορά της MRB, η οποία πραγματοποιήθηκε από 16 έως 24 Ιουνίου και δημοσιεύει το real.gr, δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσουμε ότι μετά την αποτυχία των δημοσκοπικών ερευνών τον περασμένο Σεπτέμβρη να προβλέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Μαύρος, είχε ζητήσει συγγνώμη ομολογώντας ότι οι δημοσκοπικές εταιρείες δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 

Στη νέα έρευνα, τα στοιχεία είναι τα εξής:

Η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου προηγείται με ποσοστό 5,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην έρευνα της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Φεβρουάριο το ποσοστό με το οποίο προηγείτο η ΝΔ ήταν 3,7%. Ειδικότερα τα ποσοστά που καταγράφονται στην έρευνα της MRB σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΝΔ: ποσοστό 26,1%

ΣΥΡΙΖΑ: Ακολουθεί με 20,2%

Χρυσή Αυγή: στο 6,6%

ΚΚΕ: 6,1%

Δημοκρατική Συμπαράταξη/ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Ποσοστό 5,8%

Ενωση Κεντρώων: 3,6%

Ανεξάρτητοι Ελληνες: 2,6%

Πλεύση Ελευθερίας: στο  2,5%

«Το Ποτάμι» με 2,2%

Λαϊκή Ενότητα 1,0%,

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,2% των ερωτηθέντων ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 21,1%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 8,5% Αναποφάσιστοι και 12,6% Αποχή (7%), Άκυρο (3,3%) και Λευκό (2,3%).

Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 51,4%, έναντι 24,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το «Κανένα Κόμμα» με 15%, «Άλλο Κόμμα» με 5,2% και «Δεν ξέρω... Δεν απαντώ» με ποσοστό 3,7%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 21,8% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 27,5%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 45,4%.

Εκλογές

Στο ερώτημα τι από τα παρακάτω θα θέλατε να συμβεί μέσα στο 2016, αναφορικά με τις εκτιμήσεις για την πορεία της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες το 36,1% απαντά να γίνουν εκλογές, ενώ το 44,7% δηλώνει χωρίς εκλογές από την παρούσα βουλή.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή