από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Νίκος Παππάς: Τεράστιο βήμα αυτοσυνείδησης το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2016

«Τεράστιο βήμα αυτοσυνείδησης για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ηγεσία και τα μέλη της» χαρακτήρισε το 2ο Συνέδριο του κόμματος ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Όπως είπε ο κ. Παππάς, το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτήρα ιστορικό, καθώς ήταν το πρώτο κόμματος της Αριστεράς που είναι στη διακυβέρνηση της χώρας και εκ των πραγμάτων ετέθησαν ερωτήματα πρωτόγνωρα, για τη στελέχωση του κόμματος και της κυβέρνησης.

«Ο διάλογος ήταν πάρα πολύ πλούσιος, το βάθος του διαλόγου παραπάνω από ικανοποιητικό» ανέφερε τονίζοντας, ωστόσο, πως «πρέπει να εξεταστεί στο μέλλον πώς θα οργανώνονται τα συνέδρια, ώστε να είναι πολυπληθή, η διάρκεια και η οργάνωσή τους, με προσυνέδρια, για να είναι πιο οργανωμένος και παραγωγικός ο διάλογος αυτός».

Τόνισε ακόμη ότι «είναι στοίχημα να ανοικοδομηθεί ένα κόμμα αντάξιο του ιστορικού χρέους, για ένα κόμμα κορμό της δημοκρατικής παράταξης, της μεγάλης Αριστεράς, κορμό της προοδευτικής διακυβέρνησης της Ελλάδας, ώστε να αποκτήσει η Αριστερά πιο δομημένες και στενές επαφές με την οργανωμένη κοινωνία, να ανοίξει τις πόρτες της, με αυστηρά κριτήρια αλλά χωρίς σύνδρομα που ίσως δεν επέτρεψαν στο παρελθόν να προσεγγίσουν άνθρωποι που το προσπάθησαν».

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθεί η δράση σε διάφορους τομείς, τόσο εντός της συμφωνίας με τους δανειστές όσο και εκτός, αναφέροντας ως παράδειγμα την προστασία της πρώτης κατοικίας στο πλαίσιο όσων συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 όσο και την πρόσβαση 2,5 εκατ. πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Ετσι, θα νοηματοδοτηθεί η επιλογή των πολιτών να στηρίξουν στις κάλπες τον ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, είπε.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να απαιτούμε από τους εαυτούς μας και όλους μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή