από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ν. Παππάς: Καλωσορίζουμε τη ΝΔ στη θέση ότι οι καναλάρχες πρέπει να καταθέτουν «πόθεν έσχες»

Ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς

«Ο πανομοιότυπος επαναλαμβανόμενος λίβελος εναντίον μου και της κυβέρνησης είναι καλοδεχούμενος αν βοηθά τη ΝΔ να πάρει θέση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος έστω και μία φορά»
Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2017

«Ο πανομοιότυπος επαναλαμβανόμενος λίβελος εναντίον μου και της κυβέρνησης είναι καλοδεχούμενος αν βοηθά τη ΝΔ να πάρει θέση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος έστω και μία φορά»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, απαντώντας στη ΝΔ:

«Καλωσορίζουμε τη ΝΔ στη θέση ότι οι καναλάρχες πρέπει να καταθέτουν “πόθεν έσχες“.

Οφείλει να πάρει θέση και υπέρ της καταβολής τιμήματος για άδειες, το οποίο δεν αξιώθηκαν να εισπράξουν επί 27 χρόνια.

Ο δε πανομοιότυπος επαναλαμβανόμενος λίβελος εναντίον μου και της κυβέρνησης είναι καλοδεχούμενος αν βοηθά τη ΝΔ να πάρει θέση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος έστω και μία φορά».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας συνέντευξη του υπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε τον κ. Παππά ως τον «αρχιτέκτονα της νέας διαπλοκής» ο οποίος, όπως λέει, είναι εξ ορισμού ακατάλληλος για να κάνει υποδείξεις στον οποιονδήποτε. «Ο αποτυχημένος "Υπουργός - καναλάρχης" κ. Παππάς και οι παρατρεχάμενοί του είχαν αρνηθεί να φέρουν τα "πόθεν έσχες" τους στη Βουλή οι υπερθεματιστές του αντισυνταγματικού διαγωνισμού - παρωδία που έστησε. Τότε δεν τον ενοχλούσε διότι ήθελε να στήσει καναλάρχες με τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής και εγγυήσεις από βοσκοτόπι. Αυτό φαίνεται ότι είχαν απαιτήσει από τον κ. Παππά οι καναλάρχες που τον συναντούσαν μπαίνοντας από την πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου» τονίζει η ΝΔ, προσθέτοντας πως ο κ. Παππάς σήμερα «παριστάνει τον αδέκαστο, αλλά δεν τον πιστεύει κανείς».

Στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Παππάς» καθώς, όπως λέει, «ανέλαβε να ελέγξει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ το χώρο των Μ.Μ.Ε. και έσπασε τα μούτρα του αφήνοντας πίσω του μια ιστορία δυσωδίας και νέας διαπλοκής, που εξέθεσε τον ίδιο και το κόμμα του και ταλαιπώρησε τη χώρα». Μάλιστα, η ΝΔ τον συμβουλεύει «να αποδεχτεί το στραπάτσο του και να ξεπεράσει τις εμμονές του».

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται η θέση της ΝΔ πως οι ιδιοκτήτες καναλιών πρέπει να καταθέσουν «πόθεν έσχες», καθώς και πως πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο από το συνταγματικά προβλεπόμενο όργανο της Πολιτείας.

«Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται και για τα δύο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η διαφάνεια είναι δύο έννοιες που δεν συναντήθηκαν ποτέ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή