από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Καταδικάστηκε ο Αργύρης Ντινόπουλος για την υπόθεση της Ρένας Δούρου - Συκοφάντης και με τη βούλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δούρου και Ντινόπουλος

Δούρου και Ντινόπουλος

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017

Ήταν 14 Μαρτίου του 2014, προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όταν ο Αργύρης Ντινόπουλος εξαπέλυε χυδαία επίθεση κατά της Ρένας Δούρου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Τότε ο κ. Ντινόπουλος με χυδαίους χαρακτηρισμούς επιδόθηκε σε μια επίθεση λάσπης εναντίον της Ρένας Δούρου κατηγορώντας την ως «κρατικοδίαιτη» επειδή είχε εργασθεί στο υπουργείο Άμυνας, ως συμβασιούχος με μπλοκάκι, όπως χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι!

«Είστε μια γνήσια εκπρόσωπος της Αριστεράς του χαβιαριού», «παρακολούθημα του ΠΑΣΟΚ», «σύμβουλος του Τσοχατζόπουλου» είχε πει τότε μεταξύ άλλων. 

Σήμερα 3 χρόνια μετά, δικαιώθηκε για δεύτερη φορά, η Ρένα Δούρου, καθώς στον Αργύρη Ντινόπουλο δεν ήταν αρκετή η πρωτόδικη απόφαση πήγε στο Εφετείο, το οποίο  στην υπ’ αριθμόν υπ’ αριθμ. 485/2017 απόφαση του αναφέρει:

“Παρότι μάχιμος δημοσιογράφος, προσχώρησε εσκεμμένα, σε αναπαραγωγή, εις γνώση του, συκοφαντικών ισχυρισμών κατά της Ρένας Δούρου, με σκοπό να την βλάψει, πολιτικά, ηθικά, προσωπικά αλλά και επαγγελματικά”.

Επιδίκασε μάλιστα το ποσό των 10.000 ευρώ ως «εύλογη χρηματική ικανοποίηση» για την «αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη» η ενάγουσα, «από την προμνησθείσα παράνομη και υπαίτια πράξη του εναγομένου».

Ενώ σε άλλο σημείο της απόφασης επισημαίνεται ότι ο χρόνος απασχόλησης της κ. Δούρου ήταν μόλις, δύο μήνες πριν τον τερματισμό της θητείας του τελευταίου στις 24/10/2001, «γεγονός που αναγκαίως σημαίνει ότι η αξιόποινη συμπεριφορά του άνω υπουργού είχε ήδη ολοκληρωθεί χωρίς τη μεσολάβηση οιουδήποτε συμβουλευτικών χειρισμών εκ μέρους της ενάγουσας, όπως εμμέσως πλην σαφώς υπονόησε ο εναγόμενος».

Καταπέλτης η απόφαση του Εφετείου, συκοφαντική δυσφήμηση και δόλος

Παράλληλα η απόφαση υπογραμμίζει ότι ο κ. Ντινόπουλος «έχοντας και την ιδιότητα του μάχιμου δημοσιογράφου επί μακρό χρονικό διάστημα (…) είχε πλήρη γνώση της αναλήθειας των άνω ισχυρισμών του, καθόσον η ενάγουσα επανειλημμένως από το 2012 και εντεύθεν, και επ’ αφορμή δημοσιευμάτων σε αθηναϊκές εφημερίδες που την παρουσίαζαν ως επιμελώς αποκρύπτουσα τη συνεργασία της με το «Ινστιτούτο το Άκη», επανειλημμένως και με πληθώρα δημοσιευμάτων είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα και είχε αναφέρει ότι συμμετείχε για χρονικό διάστημα διετίας περίπου (2001 – 2003) ως πολιτική αναλύτρια με την ευθύνη εκπόνησης εργασιών στο ΙΑΑ χωρίς ουδεμία συμμετοχή (συμβουλευτική ή άλλη) στις νόμιμες αλλά και επιλήψιμες δραστηριότητες του εν λόγω υπουργού (…). Πολύ περισσότερο αφού, καλώς γνώριζε, ότι ουδέποτε το όνομα της ενάγουσας δεν συνδέθηκε με οποιαδήποτε ποινικώς αξιόλογη πράξη κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Το Εφετείο Αθηνών καταλογίζει δόλο: «Ενδεικτικό δε στοιχείο του δόλου του εναγομένου υπήρξε η επιμονή στους επίδικους ισχυρισμούς του (…)» ενώ σαφέστατα αναφέρει το είδος του αδικήματος: «αποδεικνύονται τα στοιχεία της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης, ώστε πρέπει ο λόγος έφεσης του εκκαλούντος με τον οποίο επαναφέρεται ο συναφής ισχυρισμός (ένσταση) του να απορριφθεί ως αβάσιμος. Περαιτέρω αποδείχθηκε, ότι από την αδικοπρακτική (παράνομη και υπαίτια) συμπεριφορά του εναγομένου ότι η ενάγουσα υπέστη ηθική βλάβη, καθόσον προσεβλήθη η προσωπικότητά της και τέθηκε σε αμφιβολία η ηθικής της υπόσταση στον κοινωνικό και επαγγελματικό της περίγυρο». 

Το δικαστήριο δικαίωσε για δεύτερη φορά τη Ρένα Δούρου, τα ΜΜΕ θα μεριμνήσουν για την αποκατάσταση της αλήθειας ή θα συνεχιστεί το «πάρτυ» της παραπληροφόρησης από τα τρόλς του διαδικτύου;

Κ. Μπρ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από την avgi.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή