από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Αλέξης Τσίπρας ΤΣΑΚΙΣΕ τη ΝΔ και ΔΙΕΣΥΡΕ τον «τζογαδόρο» Μητσοτάκη στη συζήτηση για την εξεταστική στην Υγεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017

«Έχετε καταντήσει μια παράταξη της κεντροδεξιάς να είναι ακραία. Το »όχι σε όλα« για ένα κόμμα του 3% είναι λογικό αλλά το όχι και στα θετικά που γίνονται στον τόπο είναι αδιέξοδο και καταστροφικό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατάτην διάρκεια της συζήτησης για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα της υγείας. 

«Προφανώς και εμείς τη φέραμε τη συμφωνία γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να φέρετε εσείς αντίμετρα, εργασιακές σχέσεις και χρέος που το θεωρούσατε βιώσιμο.Τα θετικά μέτρα γιατί δεν τα ψηφίζετε; Θα καταψηφίσετε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, το επίδομα ενοικίου, την κατάργηση της συμμετοχής στο φάρμακο των συνταξιούχων, τα μέτρα για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, τους δωρεάν παιδικούς σταθμούς, το επίδομα στο πρώτο και δεύτερο τέκνο κ.α. Το ίδιο κάνατε και με το επίδομα στους συνταξιούχους που και τότε πάθατε vertigo» επεσήμανε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην στάση της Νδ απέναντι στην συμφωνία που επετέυχθη στην Μάλτα.

«Κατανοώ το vertigo στο οποίο βρίσκεται η αντιπολίτευση ιδιαιτέρως μετά τη Μάλτα γι' αυτό θα είμαι επιεικής καθώς δεν βρίσκεται και στην αίθουσα. Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν το τζογαδόρο που έχει χάσει παίζει στο μαύρο, ξαναπαίζει στο καζίνο και χάνει και επιμένει να παίζει στο μαύρο και έρχεται κόκκινο...  Οι εκτιμήσεις σας αποδείχθηκαν λανθασμένες και κλείνει η αξιολόγηση και παίρνουμε μια συμφωνία συνολική που συμπεριλαμβάνει και μέτρα για το χρέος.Μόνο ένα πράγμα μένει σταθερό στην επιχειρηματολογία σας και αυτό είναι το αίτημα για εκλογές. Επί ενάμιση χρόνο μιλάτε για εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι μάλλον ο πρώτος αρχηγός στην ιστορία του τόπου που θα ζητά εκλογές επί 4 χρόνια και αυτές δεν θα γίνονται παρά μόνο όταν έρθει η ώρα τους. Επιπλέον θα τις χάσει κιόλας» υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας.

"Φωνάζει ο κλέφτης"

«Μας κατηγορείτε ότι δήθεν είμαστε ανίκανοι. Είμαστε ανίκανοι στις μίζες τη ρεμούλα, τη διαφθορά, τις κομπίνες σ' αυτά αποδειχθήκαμε ανίκανοι γιατί ικανοί σαν και εσάς δεν θα υπάρξουν ποτέ σε αυτό τον τόπο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι αν δεν ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει εξεταστική για το μεγάλο πάρτι στην υγεία.

«Καθαρίσατε τα πάντα με το μαζί τα φάγαμε», εξανεμίσατε το 25% του εθνικού πλούτου γιατί τόσο μειώθηκε το ΑΕΠ επί των ημερών σας. Το πάρτι στο ΚΕΕΛΠΝΟ το συνεχίζατε και την περίοδο της κρίσης και η υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν έγινε κατά τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ στο β' μνημόνιο. Φαίνεται να είστε στα σχοινιά και καταφεύγετε στην τακτική του αποπροσανατολισμού. Προσπαθείτε να βάλετε και τα κόμματα που κυβερνούν στο ίδιο τσουβάλι για να πείτε «όλοι τα ίδια είμαστε». Δεν εντυπωσιάζετε κανένα γιατί είναι μια συνήθης τακτική« συνέχισε ο πρωθυπουργός μιλώντας για σκάνδαλα στην υγεία για να καταλήξει »φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης".

«Θα διερευνηθούν όλα, η Εξεταστική θα κληθεί να αποφασίσει ποιο ήταν το δημόσιο συμφέρον και κατά πόσο το υπερασπιστήκατε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή