από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΑΓΡΙΟ επεισόδιο με Βαρουφάκη στη Θεσσαλονίκη - Γιούχα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Άγριο επεισόδιο

Άγριο επεισόδιο

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
Κυριακή, 30 Απρίλιος 2017

Με την έντονη δυσαρέσκεια μέρους του κοινού έληξε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου η εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού κινήματος DiEM25 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στην Θεσσαλονίκη.

Άτομα που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση εξέφρασαν τα παράπονά τους στον κ. Βαρουφάκη διότι δεν τους έδωσε τον λόγο. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς του είπαν χαρακτηριστικά «μας προδώσατε», «δεν είναι δημοκρατία αυτό που κάνετε», ενώ κάποιοι άλλοι τόνισαν ότι έχασαν τον χρόνο τους και ότι δόθηκε ο λόγος μόνο σε εκπροσώπους του DiEM25.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι μίλησαν 30 άτομα λέγοντας πως η εκδήλωση ήταν για να γνωρίσουν το DiEM. Παράλληλα, εξήγησε ότι η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και όσοι δεν την σέβονται είναι δικό τους πρόβλημα.

«Η κυβέρνηση σήμερα έχει λιγότερες εξουσίες από ένα δήμο»

Στην ομιλία του ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε τις έξι μεταρρυθμίσεις για την έξοδο από την κρίση (δείτε ΕΔΩ), οι οποίες έγιναν γνωστές σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Παράλληλα, τόνισε ότι η τωρινή κυβέρνηση έχει λιγότερες εξουσίες από ένα δήμο και αυτό συμβαίνει λόγω της αποδόμησης της Ευρώπης. «Ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση σήμερα έχει λιγότερες εξουσίες από ότι ένα δήμος είναι γιατί η Ευρώπη αποδομείται και δεν είναι δημοκρατική. Οι κυβερνήσεις έχουν όλο και λιγότερο βαθμούς ελευθερίας. Εκεί που ανοίγει και αρχίζει η πόρτα του eurοgroup τελειώνει η νομιμότητα, τελειώνει η δημοκρατία για όλους», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Θέλουμε να πάρουμε τις χώρες μας πίσω. Να δημιουργήσουμε ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό κίνημα για να μπορέσουμε ως Έλληνες, ως Άγγλοι, ως Γερμανοί κλπ να πάρουμε τις χώρες μας πίσω» πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι μέσα από το κλείσιμο της αξιολόγησης οδηγούμαστε στην «κοσοβοποίηση».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το thestival

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή