από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχουν μέτρα που θα εφαρμοστούν χωρίς αντίμετρα

Ο Σ. Φάμελλος

Ο Σ. Φάμελλος

Πέμπτη, 18 Μάιος 2017

«Δεν υπάρχουν μέτρα που θα εφαρμοστούν χωρίς αντίμετρα, δεν ισχύει ότι τα μέτρα τα ψηφίζουμε και εφαρμόζονται, γιατί συνδυάζονται μόνο με το χρέος και τα αντίμετρα και αυτό είναι ξεκάθαρο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 fm", με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την επικύρωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Τα επόμενα δύο χρόνια δεν υπάρχουν μέτρα προς εφαρμογή και όλα αυτά τα οποία λέγονται πολλές φορές από την αντιπολίτευση ότι έρχονται άμεσα, δημιουργούν και έντονες κινητοποιήσεις, όπως για παράδειγμα το ψέμα με τους ενστόλους, ότι μειώνονται οι αμοιβές τους. [...] Από την καρέκλα πλέον της αντιπολίτευσης ο κ.Μητσοτάκης, που διέλυσε τη δημοτική αστυνομία , που έδιωξε δημόσιους υπαλλήλους τους υποσχέθηκε ότι μόλις έλθει θα δώσει και αυξήσεις, άρχισε τη γαλαντομία προφανώς εκ του ασφαλούς» ανέφερε ο κ.Φάμελλος.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει τις προτάσεις αντιμέτρων της ΝΔ, χαρακτήρισε «απολύτως υποκριτική» τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «τώρα που δε γίνεται δημοσιονομικά, θέλει να μοιράσει το πλεόνασμα της περσινής χρονιάς, διότι είναι μετανοούσα Μαγδαληνή, επειδή δεν ψήφισε τέλος του 2016 την ενίσχυση των συνταξιούχων».

«Να εξετάσουμε τι; Να δώσουμε κάτι, το οποίο εμείς ως πλεόνασμα ήδη επιλέξαμε να δοθεί στο τέλος του 2016 και έχουμε δεσμευθεί ότι τέλος του 2017 πάλι η χώρα θα μοιράσει πλεόνασμα στην κοινωνία;» διερωτήθηκε κι διευκρίνισε: «Στο τέλος κάθε δημοσιονομικής χρονιάς και βλέποντας το αποτέλεσμα σε σχέση με τους στόχους θα επιστρέφουμε σε δύο κατευθύνσεις το πλεόνασμα: Σε μείωση της φορολογίας και σε ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

«Ποτέ δε νοιάστηκε για την κοινωνία η ΝΔ. Νοιάστηκε για την καρέκλα της, για τις οικογένειες που κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και για κάποιους κολλητούς που παίρναν τα καλά συμβόλαια» επισήμανε.

 Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση του χρέους ο αν. υπουργός εκτίμησε ότι έχει ωριμάσει και σε διεθνές επίπεδο. «Διεκδικούμε μαζί με τον κάθε Έλληνα και περιμένουμε η απάντηση για το χρέος να είναι η καλύτερη δυνατή» είπε.

Με αφορμή, εξάλλου, τη σύσκεψη που είχε χθες με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για τους δασικούς χάρτες ο κ.Φάμελλος σημείωσε ότι οι δήμοι καλούνται να αποστείλουν άμεσα (το όριο είναι μέχρι τη 12η Ιουνίου) τις οικιστικές πυκνώσεις και τα όρια των οικισμών «γιατί αλλιώς δεν θα προστατέψουν τα δικαιώματα των δικών τους δημοτών». Επισήμανε δε ότι χρειάζεται ευρύτατη διαδικασία ενημέρωσης των αγροτών γιατί «είναι διαθέσιμα τα εργαλεία για να κατοχυρωθούν όλες οι καλλιέργειες και επιδοτήσεις, αλλά πρέπει άμεσα να πάνε οι αγρότες που έχουν θέμα χαρακτηρισμού στα δασαρχεία και να αιτηθούν την αλλαγή χρήσης, παραχώρηση χρήσης ή κυριότητας».

Διαβεβαίωσε, δε ότι διασφαλίζονται απόλυτα οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για όλη την γεωργική χρήση. «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει καλέσει ήδη με δημόσια ανακοίνωση τους αγρότες να εκμεταλλευτούν και να χρησιμοποιήσουν τις ρυθμίσεις για τους δασικούς χάρτες, είναι διαθέσιμα τα εργαλεία και πρέπει ο κάθε καλλιεργητής και κάτοχος έκτασης να απευθυνθεί άμεσα στο δασαρχείο για να παραλάβει τυπικά τις εκτάσεις αυτές άρα να μην αμφισβητούνται οι επιδοτήσεις» σημείωσε.

*Τη συνέντευξη πήραν ο Κώστας Παπαδάκης και η Σοφία Παπαδοπούλου

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή