από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Ρουκέτες» Κοντονή κατά Άδωνι για Noor1 και επιχειρηματικά συμφέροντα

Σταύρος Κοντονής και Άδωνις Γεωργιάδης

Σταύρος Κοντονής και Άδωνις Γεωργιάδης

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017

«Είναι θλιβερό κόμματα να τρέχουν πίσω από ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, και να δίνουν την εντύπωση ότι επιχειρηματικά συμφέροντα υπαγορεύουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στην επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα για την υπόθεση της επαφής του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη για την υπόθεση του Noor 1, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο κύρωσης συμφωνίας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης: σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε, έτσι, η αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης στον αντιπρόεδρο της ΝΔ. «Δεν ξέρω αν η σημερινή σας παρουσία, κ. Γεωργιάδη, έχει να κάνει με όσα ο κ. Μαρτίνης έχει καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής και όσα διαλαμβάνονται εις βάρος σας σε δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο Σταύρος Κοντονής, αρχικά απευθύνθηκε στον κ. Γεωργιάδη καλώντας τον να αναρωτηθεί αν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας λειτούργησε στη συγκεκριμένη περίπτωση για να συγκαλυφθεί κάτι ή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Ο κ. Καμμένος μίλησε με έναν ισοβίτη, που έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών, και του είπε ?μη μιλήσεις;, μην αποκαλύψεις τίποτα από αυτά που ξέρεις;' Ή του είπε ?μίλησε', όπως ο νόμος περί ναρκωτικών ορίζει ότι, δηλαδή, ακόμη και μετά την έκδοση αμετακλήτου αποφάσεως, κάποιος που θα μιλήσει και θα δώσει πληροφορίες για περαιτέρω αποκάλυψη αξιόποινων πράξεων αλλά και εμπλεκομένων προσώπων, τυγχάνει ορισμένων ευεργετικών διατάξεων του νόμου;» , είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος ισοβίτης δημόσια εμπλέκει συγκεκριμένο επιχειρηματία σε αυτά που ισχυρίζεται.

«Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας λοιπόν, αν τον κατηγορείτε για κάτι, είναι ότι έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο; Ότι προέτρεψε έναν ισοβίτη να μιλήσει και να αποκαλυφθεί η αλήθεια; Αυτό είναι το αμάρτημά του; Αν αυτό είναι το αμάρτημα του, να μας το πείτε ότι ενδιαφέρεστε για τη συγκάλυψη!», είπε ο Σταύρος Κοντονής και συνέχισε: «Εγώ δεν πιστεύω ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για τη συγκάλυψη. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο βάλλετε κατά του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, οδηγεί σε άλλες σκέψεις».

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι ο κ. Γεωργιάδης μιλάει εμμονικά και με εμπάθεια σε βάρος του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας αν και προέβη σε μια ενέργεια που κατευθύνεται προς την αποκάλυψη της αλήθειας και ενδεχομένως και άλλων ενόχων. Ο Σταύρος Κοντονής υπενθύμισε στο σημείο αυτό ότι ο συγκεκριμένος ισοβίτης, με συνέντευξή του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στην οποία μάλιστα δήλωσε τη συναίνεσή του να δημοσιοποιηθούν όσα λέει, ενέπλεξε πρόσωπα, επιχειρηματίες κλπ. «Αμέσως μετά απεστάλη εισαγγελέας για να διερευνήσει αν αυτά είναι αληθή. Ο ισοβίτης δεν δέχθηκε να δώσει κατάθεση. Παρέδωσε όμως στην αρμόδια εισαγγελέα έναν κατάλογο με τραπεζικούς λογαριασμούς και από του σημείου εκείνου έχει ξεκινήσει διαδικασία δικαστικής διερεύνησης. Εμείς ούτε ενόχους κατασκευάζουμε ούτε για ενόχους μιλάμε. Ούτε από εμάς ανακοινώθηκε το παραμικρό», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο κ. Κοντονής είπε δε ότι μετά από εκείνη την επαφή, για την οποία προφανώς έκρινε ότι πρέπει να διασταυρώσει αυτά που του καταγγέλθηκαν, ουδεμία άλλη επαφή είχε.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι αυτή την ώρα διεξάγεται έρευνα για όσα έχουν καταγγελθεί από τον συγκεκριμένο ισοβίτη και έχει ενεργοποιηθεί και η διαδικασία της δικαστικής συνδρομής προς ξένο κράτος. «Ο ισοβίτης είχε αναφερθεί σε μεγάλο οικονομικό παράγοντα του τόπου. Διετάχθη έρευνα σε όλα τα επίπεδα. Ενόχους δεν κατασκευάζει κανείς. Μου κάνει εντύπωση όμως ότι στην παρούσα χρονική στιγμή, υπάρχει ένας ορυμαγδός δημοσιευμάτων από εφημερίδες που φέρονται ότι ανήκουν στο συγκεκριμένο εφοπλιστή και επιχειρηματία, οι οποίες δημοσιοποιούν όλα αυτά. Αλλά δεν δημοσιοποιούν ούτε ένα στοιχείο της συνέντευξης του ισοβίτη, στην οποία κατονόμαζε, όχι μόνο πρόσωπα αλλά και διαδρομές όλης αυτής της κατάστασης για την έλευση δύο και πλέον τόνων ηρωϊνης στη χώρα. Μας ενδιαφέρει να δούμε ποιος ήταν ο οργανωτής όλης αυτής της κίνησης; Να δούμε αν αυτά που λέει ο ισοβίτης έχουν βάση για τη διαδρομή αυτού του εμπορεύματος θανάτου; Μας ενδιαφέρει να δούμε τις συναλλαγές και πως φτάσαμε στο παρά πέντε να διοχετευθούν στη χώρα 2,1 τόνοι ηρωϊνη;», είπε ο Σταύρος Κοντονής.

«Εάν υπάρχουν ευθύνες για την εμπλοκή του λιμενικού προανακριτικού υπαλλήλου που ασκούσε καθήκοντα σε μια άλλη φάση της διαδικασίας, αυτές διερευνώνται. Και αν πάλι υπήρξαν άλλες, ήσσονος σημασίας, παραβιάσεις του Κανονισμού λειτουργίας της φυλακής, ήδη έχω δώσει εντολή, να διερευνηθούν», είπε ο Σταύρος Κοντονής και συνέχισε: «αλλά να κατηγορείται ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας επειδή προέτρεψε ισοβίτη να πει την αλήθεια, αυτό με αφήνει άναυδο. Εσείς αν είχατε αυτή τη δυνατότητα, τι θα του λέγατε; Μην μιλήσεις ή πες όσα ξέρεις;».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναρωτήθηκε γιατί αυτό το μονομερές ενδιαφέρον αν ο Π. Καμμένος μίλησε ή δεν μίλησε με τον ισοβίτη και όχι για το τι του είπε. «Και γιατί δεν έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον για επτά νεκρούς μάρτυρες τόσους μήνες για αυτή την υπόθεση; Γιατί δεν έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον, γι΄αυτά που ενόρκως έχει πει ο συγκεκριμένος; Γιατί δεν έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον γι΄αυτά που είχε στη συνέντευξη που έδωσε», είπε ο Στ. Κοντονής.

«Ο υπερβολικός αντιπολιτευτικός ζήλος και οι εμμονές έναντι του κ. Καμμένου, οδηγούν κόμματα βρίσκουν πατήματα εκεί που επιχειρηματικά συμφέροντα αισθάνονται ότι βάλλονται! Μήπως θα πρέπει αξιότιμοι κύριοι, επιχειρηματίες και εφοπλιστές να είναι στο απυρόβλητο του νόμου;», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή