από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Άναψαν τα αίματα» στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον βρώμικο ρόλο του Άδωνι Γεωργιάδη

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή των Ελλήνων

Πέμπτη, 20 Ιούλιος 2017

Μέσα σε κλίμα έντασης και καταγγελιών για μεθοδεύσεις συνεχίστηκε σήμερα συνεδρίαση της Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, με την κατάθεση του πρώην προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν» Κωνσταντίνου Κρέτση.  

Τα «αίματα άναψαν» όταν ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην Επιτροπή Γιώργος Γεωργαντάς ρώτησε τον μάρτυρα «εάν βρέθηκε χθες στη Βουλή και για ποιον λόγο», με τον κ. Κρέτση να παραδέχεται ότι πράγματι βρέθηκε χθες στη Βουλή το απόγευμα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη για να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα. Τη συνάντηση επιβεβαίωσε και ο κ. Μπαλωμενάκης, εξηγώντας ότι και άλλες φορές έχει δει πρόσωπα που εξετάζονται ως μάρτυρες στην επιτροπή για να συζητήσει μαζί τους θέματα καθαρά διαδικαστικά.  

Ο κ. Γεωργαντάς αμέσως μετά την εξέταση του μάρτυρα από τον ίδιον εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε «συνεννοήσεις μαρτύρων προκειμένου να μεθοδευτεί το πόρισμα».

Ο Γιώργος Γεωργαντάς στην γραπτή δήλωσή του έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό», το οποίο «καθιστά έωλη όλη τη διαδικασία, καθώς και το κύρος και την αξιοπιστία εντός της οποίας υποχρεούται να κινείται ο πρόεδρος της Επιτροπής». Ακόμη αναφέρει ότι ο μάρτυρας «στο ερώτημα πόση ώρα έμεινε και τι συζητήθηκε, αρνήθηκε να απαντήσει» και πως «ο μάρτυρας είναι ενεργό κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» και καταλήγει: «Είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι η κυβέρνηση επέρχεται μέχρι και σε προ συνεννοήσεις μαρτύρων προκειμένου να μεθοδεύσει το πόρισμα που επιθυμεί».  

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη ο οποίος απαντώντας «on camera» έκανε λόγο για «αστεία προσπάθεια αντιπερισπασμού». Σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του μάρτυρα, και διήρκησε «δέκα λεπτά, επτά λεπτά μάλιστα, στο διάδρομο του δευτέρου ορόφου, ακριβώς για να του πω τα διαδικαστικά και πως θα γίνει η διαδικασία σήμερα». Ο κ. Μπαλωμενάκης επανέλαβε ότι έχει δει αρκετούς μάρτυρες, και σημείωσε ότι «μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων μου είναι ακριβώς να διερευνώ αν και εφόσον οι μάρτυρες ή οι υποψήφιοι μάρτυρες έχουν κάτι να πουν και να προσθέσουν και να προσδιορίσω το εύρος και το περιεχόμενο της εξέτασης τους». «Δεν νομίζω να είναι παράξενο, να μην επεκτείνεται πολύ η συζήτηση», σημείωσε και επισήμανε: «Εγώ έχω την εντύπωση, και είπα τη λέξη, αντιπερισπασμός, διότι πιο πολύ πιστεύω ότι εξερέθισε το συγκεκριμένο συνάδελφο, τα όσα είχε πει μέχρι στιγμής ο συγκεκριμένος μάρτυρας» αναφορικά με την τράπεζα Πειραιώς και τότε υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή