από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αντώνης Κοτσακάς: Οι παρακαταθήκες του Ανδ. Παπανδρέου αφορούν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο

Ο Αντώνης Κοτσακάς

Ο Αντώνης Κοτσακάς

Κυριακή, 03 Σεπτέμβριος 2017

«O Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην ιστορία και οι παρακαταθήκες του αφορούν τον ευρύτερο προοδευτικό και αριστερό χώρο. Το αξιακό πλαίσιο που διαμόρφωσε η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη είναι επίκαιρο και στις μέρες μας για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία κοινωνική απελευθέρωση μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Κοτσακάς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός.

«Το ερώτημα που τίθεται και αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι αν αυτό το αξιακό πλαίσιο μπορεί να υπηρετηθεί σε ενδεχόμενη συμπόρευση με σκληρές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις. Γνωρίζοντας όσο λίγοι τον χώρο του ΠΑΣΟΚ- αυτούς που παραμένουν ενεργοί και αυτούς που έχουν αποστασιοποιηθεί-μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ο χώρος αυτός έχει σαφέστατα αντιδεξιά και προοδευτικά χαρακτηριστικά», τονίζει.

«Οι ενδιαφερόμενοι για τα ηγετικά αξιώματα να είναι βέβαιοι ότι η άθροιση προσωπικών στρατηγικών και επιδιώξεων, δεν συνιστά εναλλακτική πολιτική πρόταση που να αφορά τους πολίτες που γαλουχήθηκαν με τις αξίες του ΠΑΣΟΚ και παραμένουν στο αξιακό πλαίσιο της 3ης Σεπτέμβρη», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κοτσακάς.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή