από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η ΝΔ έχει προσλάβει τα... λαγωνικά των ellinikahoaxes.gr ή κάνουν τη δουλειά τσάμπα; (ΦΩΤΟ)

Hoax

Hoax

Γελάει ο κόσμος με τους "ερευνητές"
Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017

Άσχετοι ή επιτήδειοι; Το ερώτημα αφορά στους υπεύθυνους μίας ιστοσελίδας με την επωνυμία Ελληνικά hoaxes (Ellinikahoaxes.gr), που δήθεν... ξεσκεπάζουν τις ψεύτικες ειδήσεις στο ελληνικό internet.

Δεν θα ασχολούμασταν με αυτά τα "παλικάρια" αν δεν αναλάμβαναν εργολαβία προβοκάτσιας σε βάρος του Periodista.gr. 

Και εξηγούμαστε. Το Periodista.gr αναδημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή μία δημοσκόπηση (Δείτε ΕΔΩ). 

Ο ιδρυτής και διαχειριστής της ιστοσελίδας, Θοδωρής Δανιηλίδης ellinikahoaxes.gr (Θα σας πούμε τις επόμενες ημέρες περί τίνος πρόκειται), έκανε την "έρευνά" του. Το θέμα της έρευνάς του δεν ήταν φυσικά η δημοσκόπηση, αλλά το Periodista.gr. Για αυτόν τον λόγο εξάλλου η κεντρική φωτογραφία του "ρεπορτάζ" του εν λόγω "ερευνητή", ως προϊόν φωτομοντάζ" είναι αυτή που θα δείτε αμέσως:

Πάμε τώρα παρακάτω: Ο Θοδωρής Δανιηλίδης, εκτός του ότι κάνει τεκμηρίωση της πλάκας, αποκρύπτει συνειδητά την ευκρινέστατη σημείωση του PERIODISTA.GR στο θέμα που αναρτήσαμε με την εν λόγω δημοσκόπηση. Ξεπερνώντας κάθε όριο αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς, ο Δανιηλίδης, δίνει την εντύπωση στον αναγνώστη πως η δημοσκόπηση περίπου διενεργήθηκε για λογαριασμό του PERIODISTA.GR.

Γράφαμε λοιπόν:

Πριν προχωρήσουμε να σημειώσουμε το εξής: Τη συγκεκριμένη έρευνα λάβαμε το πρωί στο email μας. Η εταιρεία ερευνών είναι πολύ καινούρια. Δεν την γνωρίζουμε. Θα... την μάθουμε, όμως. Προαναγγέλλει μάλιστα και ανάλυση για το τι συμβαίνει με τα fake news. Εμείς θα αναμεταδώσουμε με κάθε επιφύλαξη τα αποτελέσματα, τα οποία δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ας πούμε, ότι κάποιοι επιχειρούν προβοκάτσια για να έρθει αύριο – μεθαύριο η ΝΔ και να πει «να, σας τα λέγαμε εμείς για τις δημοσκοπήσεις». Τότε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος και θα είναι εύκολο κάποιος να εντοπίσει τους προβοκάτορες. 

Εμείς λοιπόν αναμεταδίδουμε την έρευνα καθώς η... εταιρεία δηλώνει μέλος συγκεκριμένων ενώσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται έναντι του νόμου.

Ως PERIODISTA.GR, εξακολουθούμε και διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το το αν είναι υπαρκτή ή όχι η "συλλογική πρωτοβουλία νέων επιστημονών από την Ελλάδα και το εξωτερικό", αν και έχουμε τις πληροφορίες μας, τις οποίες μένει να διασταυρώσουμε. Αντιθέτως τα Ελληνικών Hoaxes, φθάνουν ορθά κοφτά στο συμπέρασμα ότι η "«δημοσκόπηση βόμβα» που παρουσιάζει «Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Σαρώνει ο Αλέξης Τσίπρας» δεν έγινε ποτέ, καθώς η εταιρία δημοσκοπήσεων Citizens Momentum είναι ανύπαρκτη", με επιχειρηματολογία νηπιακού επιπέδου, χωρίς κανένα τεκμήριο, με αυθαίρετα συμπεράσματα.

Πάμε τώρα παρακάτω: 

Τo ellhnikahoaxes.gr δείχνουν να διαδραματίζουν τουλάχιστον ύποπτο ρόλο. Γιατί;

Καμία έρευνα δεν έκαναν τα ellinikahoaxes.gr για τη δημοσκόπηση.Μία ημέρα πριν από το ψευτορεπορτάζ του "ερευνητή" από τη Θεσσαλονίκη, που δούλευε ως... ναρκαλιευτής στον ελληνικό στρατό, το ίδιο ακριβώς ρεπορτάζ δημοσίευσε η ακροδεξιά Ομάδα Αλήθειας. Αν δεν μας πιστεύετε δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Μας πιστέψατε τώρα; Καταλάβατε τώρα; Τα ίδια ακριβώς στοιχεία. Η ίδια συλλογιστική. Τα ίδια συμπεράσματα. Στις 23 του Σεπτέμβρη βγήκε η Ομάδα Αλήθειας να κάνει την προπαγάνδα της, στις 24 ακολούθησε ο "ερευνητής", Δανιηλίδης.

Πάμε παρακάτω. Τρία είναι τα ενδεχόμενα: Είτε ο Θοδωρής Δανιηλίδης παίρνει γραμμή από τη ΝΔ, είτε ο Θοδωρής Δανιηλίδης κλέβει τα ψευτορεπορτάζ της ακροδεξιάς Ομάδας Αλήθειας τα οποία και υπογράφει, είτε κάνει φθηνή προπαγάνδα της πλάκας. Το αν είναι εξάλλου υπαρκτή ή όχι η δημοσκόπηση και η "συλλογική πρωτοβουλία νέων επιστημονών από την Ελλάδα και το εξωτερικό" θα το δούμε πολύ σύντομα.

Εμείς προς το παρόν (διότι θα επανέλθουμε πολύ σύντομα) θέτουμε το εξής ερώτημα: Τα ellhnikahoaxes.gr δουλεύουν για τη Νέα Δημοκρατία, δουλεύουν για την αντιπολίτευση ή παίζουν τον ρόλο του χρήσιμου... ανόητου για λογαριασμό κάποιων φίλων τους; Τους έχουν προσλάβει δηλαδή ή κάνουν τη δουλειά τσάμπα; 

Συμπέρασμα: Όπως και να έχει κάνουν τη δουλειά της Ομάδας Αλήθειας. 

Τα υπόλοιπα προσεχώς...

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή