από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αλέξης Τσίπρας: «Βρισκόμαστε μία ανάσα από το οριστικό τέλος των μνημονίων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018

«Κλείνει ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος, ολοκληρώνεται το νομοθετικό μέρος των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση και της 3η αξιολόγησης. Βρισκόμαστε μία ανάσα από το τέλος του προγράμματος και των οριστικό τέλος των μνημονίων» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι τελειώνει ο διακαής πόθος της παρένθεσης. Εκεί που οι προηγούμενοι απέτυχαν, αυτή η κυβέρνηση πετυχαίνει».

«Αφήνουμε πίσω μια περίοδο σκληρή, άδικη και πολλαπλώς επιζήμια, όχι μόνο οικονομικά, για την πατρίδα και το λαό μας. Μια περίοδο που θα διαρκούσε περισσότερο αν ο ελληνικός λαός δεν είχε κάνει τη θαρραλέα επιλογή να στείλει στην αντιπολίτευση τα κόμματα που οδήγησαν στη χρεοκοπία» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Eπί 3 συναπτά έτη, η χώρα μας υπερκαλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους: Με ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2%, με μείωση της ανεργίας κατά 7%, με ρεκόρ 10τίας στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων βρίσκονται σε επίπεδα 2006, κάτω και από το όριο του 4%».

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, «όσο βαδίζουμε προς το τέλος των μνημονίων την ίδια στιγμή που το γεγονός αυτό δίνει κουράγιο, ελπίδα και διέξοδο στους συμπολίτες μας,  γεννά εκνευρισμό σε πολλούς και πρώτα απ’ όλα στο παλαιό πολιτικό σύστημα που οδήγησε στην κρίση τη χώρα. Το παλαιό πολιτικό σύστημα διακατέχεται από εκνευρισμό και αμηχανία καθώς εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αυτή η κυβέρνηση πετυχαίνει. Τους δυσαρεστεί το γεγονός ότι οδηγούνται σε μια πολιτική αναμέτρηση στο τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης και τότε δεν θα έχουν κανένα επιχείρημα».

«Το 2015 πήραμε την απόφαση να αναλάβουμε δράση, να λερώσουμε τα χέρια μας, και να μην αποδράσουμε. Όλοι θα κριθούμε από την ιστορία, σε συνάρτηση δύο παραγόντων: των επιλογών που είχαμε και του αποτελέσματος».

«Σήμερα η χώρα, όσο και να καταστροφολογήσετε, είναι μια χώρα που επιτέλους ανακάμπτει» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού προηγουμένων είχε παραθέσει σειρά εκτιμήσεων της ηγεσίας της ΝΔ που δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως είπε (οικονομικοί δείκτες και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες).

«Δεν ξέρω αν έχετε προσλάβετε κανέναν αστρολόγο, κ. Μητσοτάκη; Κανένα χειρομάντη; Κανένα μέντιουμ; Συνήθως ξέρετε όλοι αυτοί σας λένε ότι θέλετε να ακούσετε. Σας συμβουλεύω λοιπόν να αποδεχτείτε την πραγματικότητα. Όμως γνωρίζω ότι αυτό είναι σας είναι δύσκολο. Εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά είναι αναγκαίο. Θα κάνει καλό και σε σας προσωπικά αλλά και στην παράταξή σας», ανέφερε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο Αλ. Τσίπρας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή