από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ράνια Σβίγκου: Όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας και των εσωτερικών αδιεξόδων της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Ράνια Σβίγκου

Η Ράνια Σβίγκου

Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018

Την άποψη ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι όμηρος των αδιεξόδων του κόμματός του, αλλά και της ακροδεξιάς πτέρυγας, φοβούμενος ίδρυση νέου κόμματος που θα αντλήσει ψήφους, διατύπωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε η κ. Σβίγκου, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, είχε χαρακτηρίσει τη σύνθετη ονομασία ως «εθνική γραμμή της χώρας που καθορίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι», «σήμερα βλέπουμε να πατάει σε δύο βάρκες και να μην εκφράζει ξεκάθαρη θέση για την ονομασία της πΓΔΜ».

«Η δική μου άποψη είναι ότι είναι όμηρος και των αδιεξόδων του κόμματός του, αλλά και της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του. Φοβούμενος, ενδεχομένως, και το να υπάρχουν διαρροές της ΝΔ προς τα δεξιά και φοβούμενος ίδρυση άλλου κόμματος, που θα αντλήσει ψηφοφόρους από τα δεξιά της ΝΔ» σημείωσε, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση, επειδή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει και έναν θεσμικό ρόλο, «επιμένουμε και σήμερα να μάθουμε ποια είναι η θέση του και αν εξακολουθεί να στηρίζει την εθνική γραμμή της χώρας, όπως και ο ίδιος την είχε αποκαλέσει, του 2008 για σύνθετη ονομασία ή αν έχει αλλάξει τελικά στάση».

Ερωτηθείσα για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ «έχει δηλώσει, μετά από τη σχετική κυβερνητική σύσκεψη για τις διαπραγματεύσεις, ότι στηρίζει τη διαπραγματευτική πολιτική που ασκεί ο κ. Κοτζιάς, που είναι ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών» και συμπλήρωσε: «Την ίδια στιγμή έχουμε δει ότι οι ΑΝΕΛ εκφράζουν μία θέση, η οποία δεν θέλει τη σύνθετη ονομασία. Θα δούμε τι θα γίνει. Εγώ θέλω να κρατήσω τις δηλώσεις του κ. Καμμένου».

Για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, η κ. Σβίγκου τόνισε ότι έχουν τοποθετηθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας, χαρακτηρίζοντας «πολύ θετικό, η Κεντροαριστερά να μην υποκύψει σε εθνικιστικές κραυγές και σε κραυγές που υπονομεύουν τη λύση». Όπως είπε, «δείχνει μία πιο σοβαρή στάση σε σχέση με τη ΝΔ, αφού δεν επιλέγεται η μικροπολιτική αντιπαράθεση σε ένα τέτοιο εθνικό θέμα».

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή