από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σε εξέλιξη παρασκηνιακό θρίλερ στην ΕΥΠ - Τι φοβάται και τι περιμένει ο Ρουμπάτης, ποιοι τον έχουν βάλει στο στόχαστρο

Το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη

Το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη

Σε εξέλιξη παρασκηνιακό θρίλερ
Παρασκευή, 04 Μάιος 2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται παρασκηνιακό θρίλερ που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ως  στόχο την υπονόμευση της ΕΥΠ και του διοικητή της Γιάννη Ρουμπάτη. Στην υπόθεση υπάρχει πιθανή εμπλοκή τρίτων «μη φιλικών» προς την Ελλάδα χωρών. Αυτά αποκαλύπτει ανώτατος αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  ρόλο ενορχηστρωτή, στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ΕΥΠ, έχουν δύο πρόσωπα που στο παρελθόν ήταν «συνδεδεμένα» με την υπηρεσία, καθώς και μια γυναίκα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΥΠ, «έχει αρχίσει υπόγειος πόλεμος από ένα παρακράτος που έχει ως βάση το οργανωμένο έγκλημα, την κατασκοπεία ή και τα δύο».

Τα πρόσωπα - κλειδιά

Το πρώτο πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση είναι πρώην συνδικαλιστής της ΕΥΠ, που έχει παυθεί οριστικά και ο οποίος εμπλέκεται σε πολύ σοβαρές υποθέσεις, καθώς έχει καταδικαστεί ή κατηγορείται για σειρά εγκληματικών πράξεων, με πιο γνωστή ίσως τη διακίνηση πλαστών εγγράφων που εμφάνιζαν ψευδώς γνωστούς δημοσιογράφους ως πράκτορες της ΕΥΠ. Ο συγκεκριμένος πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ είχε βρεθεί να κατέχει χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα, ενώ έχει κατηγορηθεί για απάτη και για παράνομη παρέμβαση σε αρχείο δεδομένων και συγκεκριμένα στα ψυχομετρικά τεστ των υποψηφίων για πρόσληψη. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο αξιωματούχο κάποια από τα δεδομένα έχουν βρεθεί ακόμη και σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Το δεύτερο πρόσωπο διαμένει στο εξωτερικό και έχει καταδικαστεί για απάτη στην Ελλάδα. Ωστοσο η χώρα στην οποία βρίσκεται αρνείται να τον εκδώσει. Το πρόσωπο αυτό έχει καταδικαστεί για απάτη και πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι είχε αποστείλει SMS στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ζητώντας του να μεσολαβήσει στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Επίσης, διατηρεί στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, στελέχη της οποίας δεν έχουν κρύψει τη συμπάθειά τους προς αυτόν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει στο στόχαστρο την ΕΥΠ και τη διοίκησή της, γιατί αποφασίστηκε να διακοπεί η συνεργασία μαζί του. Την περίοδο 2011-2014 διέμενε στην Κωνσταντινούπολη. Τότε αυτό το πρόσωπο ανέφερε πως είχε έλθει σε επαφή με τη ΜΙΤ και έστειλε στην Αθήνα μήνυμα πως επιθυμούσε να συνεργαστεί με την ΕΥΠ. Στη συνέχεια η ΕΥΠ επικοινώνησε μαζί του, τον εκπαίδευσε στην Κω και του όρισε «χειριστή» στη Ρόδο. Ομως, από τα μέσα του 2015 διαπιστώθηκε ότι δεν είχε να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες και η συνεργασία της υπηρεσίας μαζί του διακόπηκε.

Το τρίτο πρόσωπο είναι μια γυναίκα που φέρεται να έχει σχέση με τον τελευταίο.

Η υπόθεση «Πυθία»

Στο μεταξύ στην επιφάνεια επανέρχδεται η υπόθεση «Πυθία» στο σκέλος που αφορά στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Την υπόθεση διερευνά η Δικαιοσύνη, ενώ ο αξιωματούχος της ΕΥΠ εκφράζει προβληματισμό του, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έγγραφο της ΕΥΠ, του 2009, που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, στο οποίο αναφέρεται η εκτίμηση πως οι πληροφορίες που είχαν δοθεί στην Αθήνα δεν επιβεβαιώθηκαν έστω και μερικώς. Αντιθέτως, στο έγγραφο διατυπώνεται η εκτίμηση πως στόχος του προσώπου που προσκόμισε το σχετικό υλικό δεν ήταν άλλος από την παραπλάνηση των ελληνικών αρχών.

Στόχος ο Γιάννης Ρουμπάτης

Στόχος των προσώπων που σχετίζονται με το παρασκηνιακό σχέδιο αποσταθεροποίησης της ΕΥΠ φέρεται να είναι ο διοικητής της Γιάννης Ρουμπάτης, καθώς ήδη διακινείται στο παρασκήνιο πως  σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας «πληροφορίες» σύμφωνα με τις οποίες:

- Συγγενής του στη Βόρεια Ελλάδα διαθέτει εταιρεία που προωθεί «χρυσές βίζες» σε Τούρκους υπηκόους.

- Διαθέτει 20 εταιρείες στην Ιταλία, μέσω των οποίων κάνει λαθροδιακίνηση μεταναστών.

- Ο διοικητής της ΕΥΠ εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οπως αναφέρει ανώτατη πηγή της ΕΥΠ, η υπηρεσία έχει στεγανοποιηθεί πλήρως, και αυτο ενοχλεί κάποιους.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή