από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο χρησμός της Πυθίας: Μετά τον Κοντονή έρχονται κι άλλες παραιτήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2020

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι το κόμμα του οποίου ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην αντιπολίτευση, οι παθογένειες και η φθορά θυμίζουν κόμμα που διανύει την δεύτερη τετραετία στο τιμόνι της διακυβέρνησης. 

Ο Κοντονής τα βρόντηξε κι έφυγε με σοβαρές αποκαλύψεις και καταγγελίες. Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε προαναγγέλλοντας κυνήγι μαγισσών "παίζει το παιχνίδι της ΝΔ" και άλλες σαχλαμάρες. Σιγά μην κάνουν και νέες δίκες της Μόσχας εκείνοι που δεν μπορούν να μαζέψουν εδώ και κοντά μια δεκαετία την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί ακόμη και τώρα να κοιτάξει τον εαυτό του και να εντοπίσει (εκτός κι αν δεν θέλει) ποιοι είναι εκείνοι που πραγματικά παίζουν το παιχνίδι της Δεξιάς. Αδυνατεί να κοιτάξει ποιοι δικοί του κάνουν νταραβέρια με επιχειρηματίες παίζοντας πραγματικά το παιχνίδι της Δεξιάς. Αδυνατεί να εντοπίσει τα "βαποράκια" που βρίσκονται στην Κουμουνδούρου και πρόθυμα μεταφέρουν πληροφορίες σε παρατρεχάμενους συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Αδυνατεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και βρει βηματισμό ως κόμμα εξουσίας που βρίσκεται στην αντιπολίτευση. 

Σας δίνω τον χρησμό: Το επόμενο διάστημα και μέχρι το συνέδριο θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις. Ήδη σε κάποιες τοπικές στην επικράτεια ετοιμάζονται (λένε) για μαζικές αποχωρήσεις. 

ΥΓ: Εκείνος ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει; Δεν πιστεύουμε να εργάζεται, όπως λένε, για την διάδοχη κατάσταση. 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή