από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Συνεργασία για τη ψηφιακή τεχνολογία πρότεινε στη Διάσκεψη της Ρόδου ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νίκος Παππάς

Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018

Την επέκταση της ατζέντας της 3ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με θέματα που αφορούν την συνεργασία στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, πρότεινε στις σημερινές εργασίες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παππάς πρότεινε να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της Διάσκεψης της Ρόδου, φόρουμ τεχνολογίας, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών ομάδων και επιχειρηματιών και με αντικειμενικό σκοπό τη συνεργασία και την ανάπτυξη σχετικών πρωτοβουλιών στην ευρύτερη περιοχή.

«Η Διάσκεψη παρέχει μεγάλες δυνατότητες για ανταλλαγή σκέψεων αναφορικά με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και φιλοδοξούμε να διευρύνουμε το πεδίο συνεργασίας τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και ευρύτερα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Επίσης, πρότεινε να διεξάγεται στο νησί της Ρόδου κάθε χρόνο η συνάντηση των διαστημικών οργανισμών των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για να υπάρξει μία ευρύτερη συνεργασία και σε αυτόν τον τομέα.

Ο κ. Παππάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της βιομηχανίας οπτικοακουστικών εφαρμογών, που μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη και να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των λαών της περιοχής με συμπαραγωγές που θα γίνουν.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή