από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Να παρέμβει εισαγγελέας όπως με το «Μακελειό» για τον Θέμο Αναστασιάδη

ΑΙΣΧΟΣ

ΑΙΣΧΟΣ

Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2018

 

Τη... δόξα του Στέφανου Χίου φαίνεται ότι ζήλεψε ο Θέμος Αναστασιάδης που υπογράφει κείμενο στην ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος» με τίτλο «Μόνο κέρματα και κρεμάλες για τον προδότη Αλέξη Τσίπρα».

Αν και ο εκδότης άλλαξε τον τίτλο του λιβελογραφήματος («Κρεμάλες, κέρματα και προδοσία») και προέβη σε ορισμένες διορθώσεις, στην επιχειρηματολογία του κατά του πρωθυπουργού υιοθετεί ακροδεξιά ρητορική και διαγωνίζεται σε χυδαιότητα το πρωτοσέλιδο του «Μακελειού».

«Μόνο για "κέρματα" και "κρεμάλες" θα 'ναι σε όλη τη ζωή του ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας», «Η Μακεδονία θα γίνει ο "πολιτικός τάφος» σας"», «Η πραγματικότητα τόσο ΩΜΗ τώρα, είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που νόμιζαν, όταν πήραν τον δρόμο της ξεφτίλας και της κρεμάλας», γράφει μεταξύ άλλων.

Θυμίζουμε ότι για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη της, Στ. Χίου. Ο κύριος τίτλος ανέφερε «Στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη», ο υπέρτιτλος »Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα και μία σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς τόνους η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που κατηγορεί τον Θέμο Αναστασιάδη για «φασιστικό οχετό» και «παραγωγή δημοσιογραφικών λυμάτων».

«Προφανώς, στον καταμερισμό των καθηκόντων που απαιτεί το σχέδιο αποστασίας, στον Θέμο Αναστασιάδη ανατέθηκε η παραγωγή και διάθεση δημοσιογραφικών λυμάτων. Καθήκον στο οποίο ειδικεύεται από καιρό», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «αυτή τη φορά κατάφερε με το άρθρο του για τις κρεμάλες να φτάσει στα βάθη του φασιστικού οχετού και να βγάλει στην επιφάνεια ό,τι πιο απεχθές, διχαστικό, συκοφαντικό, απειλητικό, δυσώδες μπορεί να συλλάβει μια διεστραμμένη, φαιά φαντασία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει και την αλλαγή τίτλου στο συγκεκριμένο άρθρο: «Όσο κι αν προσπάθησε εκ των υστέρων να καλύψει τις αναφορές σε κρεμάλες και τις σαφείς προτροπές σε αυτοδικία τα (διαδικτυακά) γραπτά μένουν».

«Θα ήταν μάταιο να καλέσει κανείς τους φίλους του της ΝΔ να πάρουν θέση. Όμοιος ομοίω, αεί πελάζει. Τα άλλα δημοκρατικά κόμματα, όμως, οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την επέλαση των λυμάτων στην πολιτική ζωή», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Efsyn.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή