από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αθλιότητες από τη ΝΔ με εντολή από τα ΜΜΕ της διαπλοκής - Ποιοι γνωστοί δημοσιογράφοι διασύρθηκαν

Πυρκαγιά

Πυρκαγιά

Τρίτη, 21 Αύγουστος 2018

Η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια και στη Νέα Δημοκρατία μέσα στον πανικό τους δεν διστάζουν να κάνουν αντιπολίτευση διαδίδοντας fake news. Φυσικά το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό του χθες δεν είναι μόνο του σε αυτή την προσπάθεια. Δέχεται την καθοδήγηση από τα ΜΜΕ της διαπλοκής και του Μαύρου Μετώπου. 

Με αφορμή βίντεο που δημοσίευσε η "Καθημερινή" η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία "καταρρίπτονται τα όσα λέει η κυβέρνηση για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών". 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Οι αθλιότητες ξεκίνησαν από τον δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη με τη συμπαράσταση του γνωστού από την εποχή που ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Μουρούτη. 

Έγραψε ο θλιβερός Χιώτης στο twiiter: 

"Που ειναι σημερα οι υπουργαρες που κατηγγειλλαν εμπρησμους με 17 διαφορετικες εστιες που ειχαν καταγραφει απο τον ελληνικο διαστημικο σταθμο;

Θα ζητησουν καμια συγνωμη για την συνειδητη παραπληροφορηση που εκαναν τρεις μερες μετα τη φωτια;"

Και όλα αυτά με αφορμή την πυρκαγιά στο Μάτι. Μόνο που οι 17 διαφορετικές εστίες αφορούσαν στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην Κινέττα και όχι στην Πεντέλη. Η γελοιότητα της απόπειρας του Μαύρου Μετώπου περνά σε άλλο επίπεδο δεδομένου πως προσπαθεί από ένα μόνο πλάνο να πείσει πως επρόκειτο για ένα μόνο μέτωπο φωτιάς, αλλά και πως δεν επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών. 

Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός παρουσίασε σε εκείνη τη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στοιχεία από διεθνείς οργανισμούς (ευρωπαϊκούς και αμερικάνικο) από τα οποία προέκυπτε η ταυτόχρονη σχεδόν έναρξη πυρκαγιών στην Κινέτα (13 σημεία). Οι εστίες είχαν καταγραφεί από δορυφόρους που περνούσαν πάνω από την Ελλάδα εκείνη τη μέρα. Και είχαν εντοπίσει και δύο εστίες πυρκαγιών στην Πεντέλη.

Σήμερα, με αφορμή ένα βίντεο (από κάμερα σε ένα εξοχικό) που έβγαλε η Καθημερινή και το οποίο δείχνει έναρξη πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης μας λένε οι "μεγαλοδημοσιογράφοι" της συμφοράς ότι καταρρίπονται τα στοιχεία ΕΛΔΟ για ταυτόχρονες εστίες.

Από κοντά φυσικά και η ΝΔ των σκανδάλων που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Το βίντεο που δημοσιοποίησε σήμερα η “Καθημερινή” αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση είπε ασύστολα ψέματα ακόμη και για την εθνική τραγωδία.

Το οπτικό υλικό επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο οργανωμένου εμπρησμού, όπως υποστήριξε στη διαβόητη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τζανακόπουλος. Πόσο μάλλον αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης, όπως έχουν υπαινιχθεί οι κ. Τσίπρας και Σκουρλέτης.

Το βίντεο επιβεβαιώνει ακόμη, ότι υπήρχε χρόνος έγκαιρης παρέμβασης της πυροσβεστικής που δεν αξιοποιήθηκε. Γι αυτό και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι αμείλικτα:

Γιατί καθυστέρησαν να φτάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα και να προλάβουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις;

Τι ώρα πέταξαν τα πρώτα εναέρια μέσα στην περιοχή;

Και κυρίως: Γιατί δεν δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης στο Μάτι για να μην θρηνήσουμε 96 συμπολίτες μας;

Η Κυβέρνηση αντί να στήνει επικοινωνιακές παραστάσεις, οφείλει να δώσει επιτέλους συγκεκριμένες απαντήσεις. Το οφείλει όχι μόνον στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, αλλά και σε όλους τους πολίτες που απαιτούν οι ευθύνες να εντοπιστούν και κυρίως να αποδοθούν».

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή