από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Και οι δημοσκόποι στον βρώμικο πόλεμο κατά του Periodista.gr – Εμείς απαντάμε με στοιχεία (ΦΩΤΟΣ)

Δημοσκοπήσεις

Δημοσκοπήσεις

Απαντάμε με στοιχεία στον βρώμικο πόλεμο της διαπλοκής
Κυριακή, 26 Αύγουστος 2018

Δεν χρειάζεται να το γράψουμε εμείς. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει πως οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν δώσει ρεσιτάλ αποτυχημένων προβλέψεων σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και σε ένα δημοψήφισμα. 

Επίσης έχουν υπάρξει πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ που έχουν ζητήσει ουκ ολίγες φορές την παρέμβαση του εισαγγελέα για τις αποτυχημένες προβλέψεις και εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων, ενώ αποκαλυπτικά δημοσιεύματα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν από τους αρμόδιους έχουν παρουσιάσει στοιχεία για «ταρίφες» που ισχύουν στις παραγγελίες δημοσκοπήσεων σύμφωνα με τις επιθυμίες του… πελάτη. 

Το εντυπωσιακό είναι πως οι δημοσκόποι που έχουν αποτύχει βγαίνουν με θράσος και κουνούν το δάχτυλο. 

Ο λόγος για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB και Πρόεδρο του Συλλόγου Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), Δημήτρη Μαύρο

Ο Δημήτρης Μαύρος αντέδρασε στο αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα με τίτλο «Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το τέλος των μνημονίων – Η μεγάλη ανατροπή».

Δείτε τι έγραψε στο facebook.

Αφού αρχικά υποσχεθούμε την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου ρεπορτάζ με στοιχεία για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων της MRB δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στη μεροληπτική στάση του Δημήτρη Μαύρου η οποία πλαισιώθηκε από «ρεπορτάζ» της ιστοσελίδας ellinikahoaxes.gr, η οποία ουκ ολίγες φορές έχει οδηγηθεί σε γκάφες, ενώ είναι δεδομένη η εμμονή της με το PERIODISTA.GR. Για την ιστορία το «ρεπορτάζ» των ellinikahoaxes.gr αναδημοσίευσαν τα parapolitika.gr και αυτό κρατήστε το διότι έχει τη σημασία του. 

Δεν θα μπούμε ακόμη σε λεπτομέρειες για την ιδιαίτερη σχέση που είχε ο Δημήτρης Μαύρος με το σύστημα Σαμαρά (αυτά σε επόμενο ρεπορτάζ), ούτε για τους πρωινούς καφέδες που έπινε στο Μέγαρο Μαξίμου όταν τη χώρα συγκυβερνούσαν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, ούτε φυσικά για το γεγονός πως η MRB υπήρξε η αγαπημένη εταιρεία της ΝΔ. 

Προς το παρόν θα υπογραμμίσουμε την α λα καρτ συμπεριφορά του Δημήτρη Μαύρου και την μεροληπτική του στάση έναντι του PERIODISTA.GR, στάση που δημιουργεί βάσιμες υποψίες για άλλου τύπου σκοπιμότητες και για έντονες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις τη στιγμή που το PERIODISTA.GR βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο στόχαστρο της διαπλοκής και του συστήματος Μητσοτάκη.

Πριν από 20 περίπου ημέρες, για παράδειγμα, η εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία έσπευσε να αναδημοσιεύσει το «ρεπορτάζ» του ellinikahoaxes.gr, είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ που αναφερόταν σε δύο δημοσκοπήσεις, για τις οποίες ούτε η εταιρεία ή οι εταιρείες που δήθεν τις είχαν διενεργήσει αναφέρονταν, ούτε τα ποσοστά όλων των κομμάτων, ούτε βέβαια η ταυτότητα της έρευνας (Διαβάστε ΕΔΩ)

Περιέργως ο… ευαίσθητος, Δημήτρης Μαύρος τότε δεν μπήκε στον κόπο να σχολιάσει εκείνο το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» , ούτε βέβαια να επικαλεστεί τη σχετική νομοθεσία. Τα ellinikahoaxes.gr επίσης, έκαναν πως δεν είδαν, διότι τα ellhnikahoaxes.gr διαβάζουν μόνο PERIODISTA.GR.

Για εκείνες τις δημοσκοπήσεις που είχαν επικαλεστεί τα parapolitika.gr είχε πάρει θέση και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είχε γράψει τα εξής τα οποία σήμερα εκθέτουν τον Δημήτρη Μαύρο και τους φίλους του: 

Ακριβώς κι εμείς δεν δημοσιεύσαμε καμία δημοσκόπηση. Δημοσιογραφικές πληροφορίες μεταφέραμε και φυσικά θα δώσουμε συνέχεια στο ρεπορτάζ με συγκεκριμένα στοιχεία. Και εντάξει, από τα ellinikahoaxes.gr δεν περιμέναμε να καταλάβει κανένας τι γράψαμε. Απαιτήσεις έχουμε μόνο από επαγγελματίες δημοσιογράφους. Οι ερασιτέχνες του εν λόγω σάιτ μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν το χόμπι τους. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τον Δημήτρη Μαύρο, ο οποίος μάλλον καταφεύγει σε φθηνή προπαγάνδα σε βάρος μας και ενίσταται μόνο όταν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν διαμορφώνουν ευνοικό πολιτικό κλίμα για τη ΝΔ, όπως άλλωστε περιέργως συμβαίνει με τα συμπεράσματα των αναλύσεων της εταιρείας του.

Τι καλαβαίνουμε εμείς από όλα αυτά; Ότι το ενδιαφέρον του Δημήτρη Μαύρου για τις δημοσκοπήσεις είναι προσχηματικό. Σε περίπτωση που το ρεπορτάζ αφορά σε δημοσκόπηση που είναι υπέρ της ΝΔ, ο Δημήτρης Μαύρος κάνει διακοπές. Αν το ρεπορτάζ αφορά σε δημοσκόπηση που δείχνει ανατροπή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, τότε παρεμβαίνει μέσω των social media και διαμαρτύρεται αναπαράγοντας μάλιστα άθλια και υβριστικά σχόλια σε βάρος μας. Πρόκειται για μία στάση τουλάχιστον ύποπτη που δεν τιμά τον ρόλο του δημοσκόπου, ιδιαίτερα δε αν ο συγκεκριμένος δημοσκόπος έχει αναπτύξει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. 

Τέλος θα δώσουμε μία συμβουλή στον Δημήτρη Μαύρο. Ας κοιτάξει να βελτιώσει τις μετρήσεις της εταιρείας του (Ο Δημήτρης Μαύρος ήταν που είχε ζητήσει στο παρελθόν δημόσια συγγνώμη για τις αποτυχημένες προβλέψεις και εκτιμήσεις της εταιρείας του) και ας αφήσει ήσυχο το PERIODISTA.GR

Το μόνο που περιμένουμε είναι να καταγγείλει δημόσια και την εφημερίδα «Παραπολιτικά», διότι αν δεν το κάνει τότε εκτελεί κάποιου είδους βρώμικο σχέδιο σε βάρος του PERIODISTA.GR.

Τα υπόλοιπα περί αξιοπιστίας κλπ σύντομα στις οθόνες σας με ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς. 

ΥΓ: Καταλαβαίνουμε τον πανικό της διαπλοκής. Γνωρίζουν την πραγματικότητα που αφορά στις δημοσκοπήσεις, γνωρίζουν για την επερχόμενη πολιτική ανατροπή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν πως η ΝΔ και ο Μητσοτάκης «δεν τραβάνε», κάνουν ότι μπορούν και τελικά δεν... μπορούν και για αυτόν τον λόγο παράγουν ηχορύπανση. Θα τους περάσει. 

ΥΓ2: Στη θέση τους κι εμείς θα νιώθαμε πανικό. Με περίπου 2.000 shares στο facebook και περισσότερα από 100.000 views το ρεπορτάζ μας για τη δημοσκόπηση ξεπούλησε. 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή