από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ραγδαίες εξελίξεις στο «Πρώτο Θέμα» - Δύσκολες στιγμές και κρίσιμες ώρες στην εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη

Ο Θέμος Αναστασιάδης

Ο Θέμος Αναστασιάδης

Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος 2018

Οικονομικά ζόρια λέγεται ότι αντιμετωπίζει το «Πρώτο Θέμα». Την Παρασκευή που μας πέρασε οι υπεύθυνοι είχαν υποσχεθεί στους εργαζομένους σε εφημερίδα, ραδιόφωνο και σάιτ ότι θα πληρώνονταν τα δεδουλευμένα Οκτωβρίου. 

Η ανησυχία πάντως είναι μεγάλη μεταξύ των εκατοντάδων εργαζομένων, οι οποίοι εκτιμούν ότι μετά την περίοδο των παχιών αγελάδων, το κόψιμο των «καπέλων» στην κυκλοφορία της «πρώτης» εφημερίδας και τη μείωση των διαφημίσεων το πρόβλημα θα διογκωθεί. Ολοι τώρα περιμένουν να δουν πώς θα κινηθεί η εργοδοσία τον Δεκέμβριο, αφού πρέπει, εκτός από τα καθυστερούμενα, να καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων και τον μισθό τους. Να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι του «πρώτου» μαγαζιού ισχυρίζονται ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με γνωστό επιχειρηματία είτε για την εξαγορά της επιχείρησης είτε για την είσοδό του ως στρατηγικού επενδυτή.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε δύο θέματα:

1. Κατά καιρούς διάφοροι επιχειρηματίες (βλ. Ρέστης, Πάλλης και άλλοι), αφού πρώτα είχαν κρεμαστεί στα μανταλάκια από την εφημερίδα, μετά επένδυσαν στην εν λόγω επιχείρηση.

2. Η offshore εταιρεία Velvet Success SA, όπως είχε αποκαλύψει το Documento, εμφανίζεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη όσο και την εν λόγω εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: documentonews.gr

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή