από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Προκαλεί αίσθηση: Η αποκάλυψη της Έλενας Ακρίτα για τον Θέμο Αναστασιάδη μετά τον θάνατό του (ΦΩΤΟ)

Η Έλενα Ακρίτα και ο Θέμος Αναστασιάδης

Η Έλενα Ακρίτα και ο Θέμος Αναστασιάδης

Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2019

Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Τα social media έχουν πάρει φωτιά καθώς πολλοί χρήστες σχολιάζουν την είδηση του θανάτου του εκδότη – δημοσιογράφου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θάνατος του Θέμου Αναστασιάδη κυριαρχεί στη θεματολογία της ημέρας στο ελληνικό διαδίκτυο.

Με στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη ο αποχαιρετισμός

Με μία παράγραφο και ένα ποίημα από τον Μανώλη Αναγνωστάκη επέλεξε η Έλενα Ακρίτα να αποχαιρετήσει τον Θέμο Αναστασιάδη:

«Για τον Θέμο.

Ανήκω στη γενιά που σέβεται τον άταφο νεκρό, ακόμα κι όταν αυτός δεν αξίζει τον σεβασμό. Στην περίπτωση του Θέμου Αναστασιαδη, εκτός από τα προφανή, είχα και μια επώδυνη προσωπική εμπειρία που αφορούσε προσωπικά μου δεδομένα. Δεν μπορώ να την ξεχάσω και δεν μπορώ να την συγχωρέσω. Μέχρι εκεί. Ούτε χαίρομαι, ούτε βρίζω, ούτε πανηγυρίζω, αλλά ούτε κι αποδέχομαι τις μεταθανάτιες αγιογραφίες. Δεν ξεχνάμε αν ο νεκρός αδίκησε, αλλά δεν φτύνουμε και στον τάφο του. Απλά και ανθρώπινα.

Αφήνω τον ποιητή να σε αποχαιρετίσει, Θέμο.

«Πέθανες – κι έγινες κι εσύ: ο καλός, ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης. Κοιμού εν ειρήνη, δε θα ’ρθω την ησυχία σου να ταράξω. […] Κοιμού εν Ειρήνη. Δε θα ’σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος.» Μανώλης Αναγνωστάκης (Ο Στόχος 1970)».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή