από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τραγικές ώρες για τον Μένιο Φουρθιώτη

Ο Μένιος Φουρθιώτης

Ο Μένιος Φουρθιώτης

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2019

Πρόστιμα μοίρασε σήμερα το ΕΣΡ, καθώς μετά τη βαρύτατη ποινή στο κανάλι του Star, το συμβούλιο τιμώρησε τον Μένιο Φουρθιώτη και το κανάλι του Epsilon, για την εκπομπή «Αποκαλυπτικά». Αιτία μια σειρά παραβάσεων το 2016 (ανάμεσά τους και η συνέντευξη με άτομο που δεν ήταν νηφάλιο).

Πρόστιμο, λοιπόν, 120.000 επιβλήθηκε ευρώ στην εκπομπή “Αποκαλυπτικά” που εξέπεμπε από το Epsilon, για παράβαση που συνέβη το 2016. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Ραδιοτηλεοπτική με βάση τη συμφωνία Ι. Σαββίδη- Φ. Βρυώνη θα καταβληθεί από τον δεύτερο μέτοχο.

Η βαριά ποινή στο Star

Σημειώνεται πως η απόφαση του ΕΣΡ για την Ζήνα Κουτσελίνη και το Star προβλέπει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στην εταιρία Νέα Τηλεόραση ΑΕ, ιδιοκτήτρια εταιρία του Star, αλλά και διακοπή της προβολής της εκπομπής για τις 19, 20 και 21 Μαρτίου. Ο λόγος που οδήγησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να πάρει αυτή την απόφαση είναι ο τρόπος που η συγκεκριμένη εκπομπή παρουσίασε τη δολοφονία της φοιτήτρια Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Συγκεκριμένα το ΕΣΡ έκανε λόγο για προσβολή μνήμης τεθνεώτος και προστασία ανηλίκων και ποιότητα προγράμματος.

Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που το ΕΣΡ αποφασίζει την προσωρινή διακοπή μιας εκπομπής. Επίσης, το συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον ΣΚΑΪ για την παρουσίαση της σύλληψης Μαρτίνη.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή