από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο... διάδοχος του Θανάση Καρτερού στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Θανάσης Καρτερός

Ο Θανάσης Καρτερός

Τρίτη, 05 Μάρτιος 2019

Με σημαντική οικογενειακή παράδοση στο χώρο των εφημερίδων και όνομα συνδεδεμένο επαγγελματικά με την αποκαλούμενη δημοκρατική παράταξη ο δημοσιογράφος βρήκε στρωμένο το δρόμο για να φτάσει εύκολα και γρήγορα στην περίοπτη θέση του διευθυντή κορυφαίας εφημερίδας της χώρας σε μια εποχή βέβαια που το κύρος και η ισχύς της έπνεαν τα λοίσθια.

Παρόλα αυτά ο διευθυντής εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τo πόστο του και βρήκε γρήγορα θέση στο τότε πρωθυπουργικό περιβάλλον. Ηταν καθημερινός επισκέπτης του Μαξίμου λειτουργώντας θεωρητικά ως «γέφυρα» ανάμεσα στο… γκουβέρνο και τον εκδότη (ένα πόστο που ανέκαθεν υπήρχε ανάμεσα στις πρωθυπουργικές αυλές και τους μεγαλοεκδότες) αλλά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ο δημοσιογράφος έχτιζε και το δικό του μέλλον το οποίο δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης τόσο στο συγκρότημα που εργαζόταν όσο και στα ΜΜΕ γενικότερα ο ίδιος αποφάσισε ότι δεν περνούσε πλέον από τη δημοσιογραφία.

Ο διευθυντής επέλεξε πολιτικό στρατόπεδο και οι πολιτικές εξελίξεις στη συνέχεια τον οδήγησαν εκτός της εφημερίδας. Τότε ο ίδιος αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μάχιμη δημοσιογραφία και να ιδιωτεύσει διατηρώντας τους πολιτικούς δεσμούς που είχε αναπτύξει καταφέρνοντας τελικά να διεισδύσει στο στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την επικράτηση του στην ηγεσία της ΝΔ. Ο νέος αρχηγός της ΝΔ εκτίμησε τις δυνατότητες του δημοσιογράφου και τον ενέταξε στο επιτελείο του. Ανάμεσα στα άλλα ο δημοσιογράφος συμμετέχει στη συγγραφή των λόγων του αρχηγού της ΝΔ.

Ο δημοσιογράφος θεωρεί δεδομένη την παρουσία του δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα σε αναβαθμισμένο ρόλο σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές. Δεν διστάζει πλέον να κάνει ευρύτερα γνωστή την προοπτική που έχει ανοίξει για εκείνον.

Ο ίδιος πιστεύει ότι σε ενδεχόμενο νίκης της ΝΔ θα έχει ένα ρόλο παρόμοιο με αυτόν που έχει σήμερα ο Θανάσης Καρτερός δίπλα στον πρωθυπουργό. Ο δημοσιογράφος κινείται και λειτουργεί σε αυτό το μοτίβο, στάση που δεν πέρασε απαρατήρητη από τους συναδέλφους του στο πρόσφατο συνέδριο των Δελφών. Αυτό που προς το παρόν προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές προτίθεται να δώσει γραφείο στο Μαξίμου στον δημοσιογράφο, αλλά η θέση και οι αρμοδιότητες που θα του ανατεθούν θα αποφασιστούν αν και όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ.

ΠΗΓΗ: enimerosi24.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή