από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σήμανση στην τηλεόραση αλά NETFLIX

Τηλεόραση

Τηλεόραση

Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2019

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα σχέδιο υπουργικής απόφασης για την κατάταξη και σήμανση του τηλεοπτικού προγράμματος, τόσο των σταθμών ελεύθερης λήψης όσο και των συνδρομητικών.

Είκοσι χρόνια περίπου μετά από την προηγούμενη προσπάθεια ρύθμισης της σήμανσης των τηλεοπτικών προγραμμάτων, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος φέρει ένα νέο σχέδιο εναρμονισμένο με την ευρωπαϊκή πρακτική για την κατάταξη και τη σήμανση των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε σταθμούς ελεύθερης λήψης και συνδρομητικά κανάλια.

Για πρώτη φορά προβλέπεται σήμανση σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες (Κατάλληλο για όλους, άνω των 8 ,των 12, των 16 και των 18) που αντιστοιχούν σε επιτρεπόμενες ώρες τηλεοπτικής  μετάδοσης.

Επίσης, ειδική λεκτική σήμανση προσδιορισμού του περιεχομένου  κάθε τηλεοπτικού προγράμματος, όπως λέξεις βία, σεξ και χρήση ουσιών κ.ο.κ. θα προβάλλεται μαζί με την ηλικιακή σήμανση σε πρόγραμμα που περιέχει ακατάλληλες σκηνές με το παραπάνω περιεχόμενο στα πρότυπα των παγκοσμίων παρόχων διαμοιρασμού βίντεο (όπως το Nerflix).

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή