από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Χοντρό παρασκήνιο: Η επίθεση Μαρινάκη και Αλαφούζου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και η... σκανδαλώδης επιδότηση σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα

Μαρινάκης, Μητσοτάκης και Αλαφούζος

Μαρινάκης, Μητσοτάκης και Αλαφούζος

Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2019

Η απόφαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιου Πέτσα (τουλάχιστον, αυτός την υπέγραψε) για… δωράκι προς τους χρεοκοπημένους εκδότες προκάλεσε ενόχληση ακόμη και στα φίλα προσκείμενα στη Νέα Δημοκρατία έντυπα. Το θέμα, του σκανδάλου, διότι περί αυτού πρόκειται, έβγαλε πρώτη η «Καθημερινή» (του Αλαφούζου) κι ακολούθησε η κριτική από τα «Νέα» (του Μαρινάκη).

* Κοντολογίς, Αλαφούζος και Μαρινάκης κατά ΝΔ; Κι όμως.

* Τι παίχτηκε; Με νόμο του… ΣΥΡΙΖΑ προβλεπόταν ενίσχυση του Τύπου, με ευρωπαϊκά κονδύλια. Αλλά για να λάβει μια εφημερίδα το μπόνους, την επιδότηση, θα έπρεπε να μη χρωστάει. Πουθενά! Μιλάμε για εν έτει 2019 όπου όλες, πλην 1-2 εξαιρέσεων, οι εφημερίδες, χρωστάνε. Κι άρχισαν να… ξοφλούν, είτε με δανεικά, είτε… εικονικά ενώ άλλες προχώρησαν σε ρύθμιση, με τους εργαζομένους, των χρεών.

* Κι όμως, η κυβέρνηση άλλαξε τον νόμο, τις προϋποθέσεις αυτού δηλαδή, κάνοντας δώρο… σε άλλα προσκείμενα Μέσα. Σκεφτείτε ότι άλλαξε και το όριο της επιχείρησης από τους 24 στους 18 μήνες. Γιατί; Μα για να μπει στην επιδότηση και φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση εφημερίδα που κυκλοφόρησε το πρώτο της φύλλο Νοέμβρη του 2017!

* «Φωτογραφική» διάταξη-δώρο για λοιπόν για εκδότες που όχι μόνο δεν είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες, αλλά που οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν καν να προβούν σε ρύθμιση οφειλών.

ΠΗΓΗ: dailymedia.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή