από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η κυβέρνηση «θολώνει» το τοπίο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Τηλεόραση...

Τηλεόραση...

Πέμπτη, 02 Ιανουάριος 2020

Προς νέο νομικό καθεστώς οδεύει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σύμφωνα με το typologies.gr , μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε δημοπρασία των αδειών των περιφερειακών σταθμών Αττικής αρχικά και της υπόλοιπης χώρας στη συνέχεια, αφήνοντας στο τέλος τους θεματικούς σταθμούς.

Η λύση που προκρίνεται είναι η μοριοδότηση, με... συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί ποιο θα είναι το νομικό καθεστώς με το οποίο το ΕΣΡ θα προχωρήσει στην προκήρυξη. Πρακτικά όμως, μπαίνει τέλος σε ένα από τα βασικά στοιχεία του ν. 4339/2015, αυτό της δημοπράτησης των αδειών. 

Το ερώτημα είναι αν θα διατηρηθούν, τουλάχιστον, τα υπόλοιπα βασικά στοιχεία του «νόμου Παππά».

Ο νόμος ορίζει πως οι υποψήφιοι προς αδειοδότηση πάροχοι περιεχομένου υποχρεούνται να απασχολούν, ανάλογα με την κατηγορία της εμβέλειας (εθνικής ή περιφερειακής) και το είδος του προγράμματος (ενημερωτικού, γενικού ή θεματικού περιεχομένου ή μη ενημερωτικού),  συγκεκριμένο ετήσιο μέσο όρο προσωπικού πλήρους απασχόλησης σε θέσεις δημοσιογράφων, τεχνικού προσωπικού και διοικητικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή