από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Επί τάπητος ο περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες - Ο «Παράδεισος του telemarketing»

τηλεόραση

τηλεόραση

Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2020

Παραμένει ασαφές το καθεστώς με το οποίο θα επιχειρηθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών σε όλη την επικράτεια. Τα δύο στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα από την κυβέρνηση (για τη χορήγηση των αδειών από το ΕΣΡ με μικρό οικονομικό αντάλλαγμα και μια μέθοδο μοριοδότησης) έχουν ανοίξει την όρεξη σε παίκτες που θέλουν να ενισχύσουν τις θέσεις στο τηλεοπτικό πεδίο αλλά και στις εταιρείες telemarketing, σύμφωνα με το typologies.gr.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του υφυπουργού Επικρατείας Στέλιου Πέτσα, με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρομάνο, επί του σχεδίου αδειοδότησης της κυβέρνησης

Όλοι γνωρίζουν πως από πολλές απόψεις οι περιφερειακοί σταθμοί είναι ο «παράδεισος του telemarketing», φέρνοντας έσοδα με πολλαπλούς τρόπους, πάνω και κάτω από το τραπέζι.

Η μόνη παρέμβαση από το ΕΣΡ ως τώρα αφορά τις περιπτώσεις που «η προβολή telemarketing αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του σταθμού». Θεωρείται σχετικά εύκολο να υπάρξει ένα πανελλαδικό δίκτυο περιφερειακών σταθμών που θα λειτουργεί ως εναλλακτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας και η άδειά του δεν θα κοστίζει ετησίως 3,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να θέσει το θέμα της μη αδειοδότησης των θεματικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ως επακόλουθη επιλογή, μετά και τη χορήγηση των αδειών στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή