από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΕΡΤ και ΕΣΗΕΑ

ΕΡΤ

ΕΡΤ

Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2020

Αντιπαράθεση ανάμεσα στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της διοίκησης της ΕΡΤ.

Αιτία η αποστολή του σχεδίου του οργανογράμματος, μόνο στους δύο εκπροσώπους της Ένωσης, από τους οποίους ζητείται η διατύπωση θέσης και άποψης, σύμφωνα με το typologies.gr.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο ελέγχεται από τη συνεργασία των παρατάξεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, είχε επαφές με τη διοίκηση και είχε ζητήσει προφορικά να αποσταλεί το οργανόγραμμα σε αυτήν, καθώς οι δύο εκπρόσωποί της σε τηλεόραση και ραδιόφωνο δεν νομιμοποιούνται να εκπροσωπούν την Ένωση Συντακτών στην ΕΡΤ. Η προφορική αυτή επαφή φαίνεται πως δεν απέδωσε και το οργανόγραμμα δεν εστάλη στο ΔΣ.

Ύστερα από αυτό, η ΕΣΗΕΑ έστειλε στην ΕΡΤ επιστολή με την οποία εκφράζει την έντονη ενόχλησή της. Δηλώνει πως τόσο για το ζήτημα του οργανογράμματος, όσο και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας υπεύθυνη για διαπραγματεύσεις είναι η ΕΣΗΕΑ και όχι οι δύο εκπρόσωποι, αφήνει δε αιχμές για τις προθέσεις της διοίκησης της ΕΡΤ με αυτή τους την επιλογή.

Κατά πληροφορίες, οι συνδικαλιστές του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους και στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, που είναι μέλος της Ένωσης.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή