από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ραγδαίες εξελίξεις και αλλαγές στην κυβερνητική πυραμίδα: Ο Άδωνις γίνεται... καναλάρχης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2020

Αλλαγή δεδομένων στην κυβερνητική πυραμίδα καθώς η ΕΡΤ αλλά και το ΑΠΕ, ήτοι τα δύο μεγαλύτερα δημόσια Μέσα, αλλάζουν… προϊστάμενο.

Από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 υπάγονταν «υπό την άμεση ευθύνη του πρωθυπουργού», με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Κατόπιν η αρμοδιότητα πέρασε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υφυπουργό πάρα τω πρωθυπουργώ, Στέλιο Πέτσα, έως ότου να αναλάβει πρόεδρος του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

Πλέον όμως μεταφέρθηκαν στην αρμόδια διεύθυνση εταιρειών του Ανάπτυξης, όπου υπουργός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η εν λόγω απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με πράξη του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, οπότε είναι επίσημη και οριστική.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, τόσο η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο συμπεριλαμβάνονται σε μία μεγάλη λίστα επιχειρήσεων και φορέων του δημοσίου (αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα), όπως η ΕΑΒ (Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία), τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η Ηλεκτρομαγνητική Κύμης, Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και άλλες, που χαρακτηρίζονται ως εταιρείες «δημοσίου ενδιαφέροντος κατά την έννοια της περίπτωσης ιβ του άρθρου 2 του ν. 4548/2018».

ΠΗΓΗ: instanews.gr

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή