από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Εξώδικο από τον Δημήτρη Μάρη κατά του Periodista.gr και του Δημήτρη Μπεκιάρη - Η απάντησή μας και ανάκληση δημοσιεύματος

Ο Δημήτρης Μάρης

Ο Δημήτρης Μάρης

Παρασκευή, 24 Απρίλιος 2020

Εξώδικο για αναδημοσίευση από το flash.gr ρεπορτάζ που αφορά στις δραστηριότητές του έστειλε στην ιστοσελίδα μας και στον εκδότη και διευθυντή του Periodista.gr, Δημήτρη Μπεκιάρη, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της εξώδικης δήλωσης και στη συνέχεια την απάντησή μας: 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΟΧΛΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ 

Δημητρίου Μάρη του Παναγιώτη, επιχειρηματία, κατοίκου..............

ΠΡΟΣ

1.    Τον Ιδιοκτήτη και Διαχειριστή του διαδικτυακού τόπου με το όνομα χώρου www.periodista.gr.

2.    Τον Δημήτριο Μπεκιάρη, εκδότη και διευθυντή του παραπάνω διαδικτυακού τόπου.

***

Την 23-04-2020 αναρτήθηκε στον διαδικτυακό ιστότοπο σας www.periodista.gr, δημοσίευμα με τίτλο «Φεύγει από την Ελλάδα ο πασίγνωστος επιχειρηματίας που φωτογραφιζόταν με Μητσοτάκη και Τσίπρα - Δείτε ποιος είναι (ΦΩΤΟΣ)», στο οποίο περιέχονται μεταξύ άλλων, άκρως προσβλητικές και συκοφαντικές εις βάρος μου αναφορές.

Ειδικότερα, το εν λόγω δημοσίευμα έχει επί λέξει ως εξής:

«Ο κ Δημήτρης Μάρης, ιδιοκτήτης της 24 Media και συνιδιοκτήτης μέχρι πρόσφατα της Stoiximan.gr φαίνεται πως «δεν μένει πια εδώ» επιχειρηματικά.  Μετά από ένα πολυετές δαιδαλώδες ταξίδι μέσω εξωχώριων εταιριών και ριψοκίνδυνων επιλογών φαίνεται πως η Εν Ελλάδι επιχειρηματική του πορεία, έφτασε στο τέλος της. Με την παραχώρηση του πακέτου των μετοχών που διατηρούσε στη stoiximan κλείνει ένα κύκλο επιλογών αποχώρησης.

(παρατίθεται εικόνα)

Είχαν προηγηθεί τρία λουκέτα:

•        στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό News247-88,6, τον οποίο μετέτρεψε σε μουσικό ραδιόφωνο (όπως προέβλεπε και η άδειά του από το ΕΣΡ)

•        στο επιτυχημένο αθλητικό ραδιόφωνο SPORT 24 Radio 103,3,  που παίζει πλέον μόνο μουσική

•        (σε συνέχεια του πρώτου) στο μουσικό, τον Legend 88.6 μετά από 4 μήνες λειτουργίας.

(παρατίθεται εικόνα)

Σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Μάρης τα δοκίμασε όλα.

«Πλησίασε» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω προσώπων που δεν μπόρεσαν να στηρίξουν τις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν, και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε. Φλέρταρε στην συνέχεια με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για χάρη της οποίας, λένε οι κακές γλώσσες, έδωσε τέλος στο εγχείρημα του News247-88,6 . Εις μάτην.

Όσα επίδικα είχε σε εκκρεμότητα ήταν αδύνατον να τακτοποιηθούν. Με καμία κυβέρνηση… κυριολεκτικά.

Έτσι λοιπόν αποφάσισε την λύση της αποχώρησης. Η stoiximan ήταν το τελευταίο κεφάλαιο. Αφήνει πίσω του τον συνεργάτη του στη stoiximan Γιώργο Δασκαλάκη. Αφήνει πίσω, τα όνειρα για ισχυρά και παρεμβατικά media, τις απίθανες ιστορίες «δημιουργικής λογιστικής ασάφειας» και βάζει πλώρη για άλλες πολιτείες. Μακρινές…πηγή Flash.gr».

Το παραπάνω εν πολλοίς ασύντακτο και ακατάληπτο δημοσίευμα αποτελεί αναπαραγωγή ίδιου περιεχομένου δημοσιεύματος με τον τίτλο «Ο Δημήτρης Μάρης φεύγει από την Ελλάδα», το οποίο δημοσιεύθηκε την 22-04-2020 στον διαδικτυακό τόπο www.flash.gr και βρίθει άκρως ψευδών και συκοφαντικών εις βάρος μου αναφορών, οι οποίες προσβάλλουν ευθέως την τιμή και την υπόληψη μου.

Ειδικότερα, στο επίμαχο δημοσίευμα, εμφανίζομαι ως ένας δήθεν αδιαφανής και τρόπον τινά επιτήδειος επιχειρηματίας, ο οποίος ύστερα από μια μακροχρόνια, δήθεν δαιδαλώδη και ριψοκίνδυνη πορεία, δήθεν εγκαταλείπω επιχειρηματικά την Ελλάδα, είτε μεταβιβάζοντας τα ποσοστά συμμετοχών μου στις εν Ελλάδι δραστηριοποιούμενες εταιρείες συμφερόντων μου, είτε βάζοντας σε αυτές «λουκέτα».

Περαιτέρω, εμφανίζομαι ως ένα δήθεν διαπλεκόμενο και «συνεργαζόμενο» με την εκάστοτε Κυβέρνηση της χώρας πρόσωπο, το οποίο με το τρόπο αυτό, δήθεν επιχειρεί να προωθεί τα ημεδαπά επιχειρηματικά του συμφέροντα, αλλά και να «τακτοποιεί» τις δήθεν επίδικες εκκρεμότητες του.

Οι ανωτέρω ισχυρισμοί του αγνώστου συντάκτου του επίμαχου δημοσιεύματος που αναπαραγάγατε στην ιστοσελίδα σας είναι παντελώς ψευδείς ενώ αναμφισβήτητα βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη μου, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Επισημαίνω δε ότι, προς αποκατάσταση της αληθείας και των άκρως ψευδών και δυσφημιστικών σε βάρος μου ισχυρισμών, έχω ήδη οχλήσει την ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του διαδικτυακού τόπου www.flash.gr εταιρεία και τα κατά νόμο υπεύθυνα πρόσωπα, αποστέλλοντας την από 23-04-2020 Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία – Όχληση – Πρόσκληση με επιφύλαξη δικαιώματος με την οποία αιτούμαι να αποσυρθεί το ως άνω ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα, να αποκατασταθεί η προσβολή της προσωπικότητας μου δια αντίστοιχης δημοσίευσης στον διαδικτυακό της τόπο και να παραλείπουν και να απόσχουν στο μέλλον από κάθε ενέργεια, η οποία προσβάλει την τιμή και την υπόληψη μου.   

Διαμαρτυρόμενος για την ανωτέρω παράνομη εις βάρος μου συμπεριφορά σας και επιφυλασσόμενος παντός δικαιώματος μου, σας καλώ όπως, εντός μίας ώρας από λήψεως της παρούσης:

(1) Αποσύρετε το ανωτέρω ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα από τον ιστότοπο σας, το οποίο μέχρι σήμερα είναι αναρτημένο και προσιτό στο ευρύ κοινό.

(2) Αποκαταστήσετε την προσβολή της προσωπικότητας μου αναρτώντας στην ιστοσελίδα σας, αντίστοιχης έκτασης και προβολής, ανακοίνωση με τίτλο: «Ανακαλούμε τις αναφορές μας για το Δημήτριο Μάρη που περιλαμβάνονται στο από 23-04-2020 δημοσίευμα μας με τίτλο «Φεύγει από την Ελλάδα ο πασίγνωστος επιχειρηματίας που φωτογραφιζόταν με Μητσοτάκη και Τσίπρα - Δείτε ποιος είναι (ΦΩΤΟΣ)» στο οποίο αναφέρεται ότι ο ίδιος «φαίνεται πως «δεν μένει πια εδώ» επιχειρηματικά», ότι «σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Μάρης τα δοκίμασε όλα», ότι «πλησίασε» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω προσώπων που δεν μπόρεσαν να στηρίξουν τις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν, και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε. Φλέρταρε στην συνέχεια με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για χάρη της οποίας, λένε οι κακές γλώσσες, έδωσε τέλος στο εγχείρημα του News247-88,6 . Εις μάτην» και ότι «όσα επίδικα είχε σε εκκρεμότητα ήταν αδύνατον να τακτοποιηθούν. Με καμία κυβέρνηση… κυριολεκτικά». Το εν λόγω δημοσίευμα ήταν αναληθές κατά περιεχόμενο και προσβλητικό για την τιμή και την υπόληψη του Δημητρίου Μάρη και ως εκ τούτου, το ανακαλούμε ρητά».

(3) Να μου κοινοποιήσετε το ως άνω δημοσίευμα αποκατάστασης.

(4) Τέλος, σας καλώ όπως παραλείψετε και απόσχετε στο μέλλον από κάθε ενέργεια, η οποία προσβάλει την τιμή και την υπόληψη μου.  

Άλλως, αν δεν προβείτε στην κατά τα ανωτέρω στοιχειώδη αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητάς μου, ενεργηθήσονται καθ’ υμών τα νόμιμα.

Αθήνα, 24-04-2020

Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι

Η απάντησή μας: 

Φυσικά, δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε όσα αναφέρει στην εξώδικη δήλωσή του ώστε να αντικρούσει το ρεπορτάζ που αναδημοσιεύσαμε από το flash.gr, ο Δημήτρης Μάρης. 

Ως εκ τούτου: 

Ανακαλούμε τις αναφορές μας για το Δημήτριο Μάρη που περιλαμβάνονται στο από 23-04-2020 δημοσίευμα μας με τίτλο «Φεύγει από την Ελλάδα ο πασίγνωστος επιχειρηματίας που φωτογραφιζόταν με Μητσοτάκη και Τσίπρα - Δείτε ποιος είναι (ΦΩΤΟΣ)» στο οποίο αναφέρεται ότι ο ίδιος «φαίνεται πως «δεν μένει πια εδώ» επιχειρηματικά», ότι «σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Μάρης τα δοκίμασε όλα», ότι «πλησίασε» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω προσώπων που δεν μπόρεσαν να στηρίξουν τις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν, και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε. Φλέρταρε στην συνέχεια με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για χάρη της οποίας, λένε οι κακές γλώσσες, έδωσε τέλος στο εγχείρημα του News247-88,6 . Εις μάτην» και ότι «όσα επίδικα είχε σε εκκρεμότητα ήταν αδύνατον να τακτοποιηθούν. Με καμία κυβέρνηση… κυριολεκτικά». Το εν λόγω δημοσίευμα ήταν αναληθές κατά περιεχόμενο και προσβλητικό για την τιμή και την υπόληψη του Δημητρίου Μάρη και ως εκ τούτου, το ανακαλούμε ρητά.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή