από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Χαλασμός στην ΕΡΤ: «Πλακώνονται» άγρια για τις θέσεις των διευθυντών (ΟΝΟΜΑΤΑ)

ΕΡΤ

ΕΡΤ

Δευτέρα, 25 Μάιος 2020

Τις θέσεις των δύο διευθυντών Ενημέρωσης προκήρυξε η ΕΡΤ και η προθεσμία έληξε χθες Κυριακή 24 Μαΐου. Πρόκειται για τη θέση του διευθυντή Περιφερειακών Σταθμών και του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών, που ανήκουν στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης. (Παρένθεση: Η γενική διεύθυνση Ενημέρωσης δεν πρόκειται να προκηρυχθεί, όπως λέγεται, με το αιτιολογικό ότι ο σημερινός γενικός Φώτης Καφαράκης δεν έχει ολοκληρώσει θητεία ενός έτους).

Ήδη για τη θέση του διευθυντή Ειδήσεων έχουν βγει τα μαχαίρια εντός της δεξιάς πολυκατοικίας: ο Δημήτρης Απόκης (κλίμα Σαμαρά) διεκδικεί με πάθος (για να το πούμε κομψά) τη θέση και προτάσσει πτυχία και μεταπτυχιακά που αναφέρονται στην προκήρυξη. Η διοίκηση φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να προκρίνει τον Γιάννη Τρουπή, χωρίς καν πτυχίο, αλλά με βαριά ιστορία για το καλό της παρατάξεως.

Για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ (στην οποία μπήκε χάρη στην προσωπική συνέντευξη με «άριστα» 950/1.000) είχε κάνει την ιστορική συνέντευξη τον Δεκέμβριο 2014 του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά μαζί με τον Γ. Ευθυμίου. Με την κυβερνητική αλλαγή τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τη μετάβαση του ενημερωτικού της ΕΡΤ στο νέο νεοδημοκρατικό καθεστώς αναλαμβάνοντας μαζί με τον Φώτη Καφαράκη, άτυπα ακόμη τότε, τα ηνία της ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή