από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να...» - Στο στόχαστρο της Γεροβασίλη η δημοσιογραφική έρευνα της «Καθημερινής» - Τι απαντά η εφημερίδα

Η Όλγα Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη

Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2020

H Όλγα Γεροβασίλη προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση, ενώ απέστειλε εξώδικο για το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

«Ο περί ου ο λόγος δημοσίευμα βαρύτατα προσβάλλει την προσωπικότητά μου, στοχεύει δε στην πολιτική και ηθική μου εξόντωση αλλά και στην δημιουργία μη ανεκτών υπονοιών σε βάρος μου περί τη νομιμότητα», αναφέρει η Ολγα Γεροβασίλη στο εξώδικο που έχει σταλεί προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τον Αλέξη Παπαχελά, διευθυντή της εφημερίδας, τον Νότη Παπαδόπουλο, διευθυντή σύνταξης και τον Κωστή Φαφούτη, δ/ντη σύνταξης του κυριακατικου φύλλου.

Οπως αναφέρει η Ολγα Γεροβασίλη στο εξώδικο, αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος θα προσφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια και σε κάθε αρμόδια Αρχή, για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που της προξενήθηκε.

Η απάντηση της «Καθημερινής» στο εξώδικο Γεροβασίλη:

"Η «Κ» αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Η «Κ» προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου.

Η «Κ» δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος".

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή