από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Δεν ξέρω αν τελικά θα...» - Σοκαριστική μαρτυρία για τον κορωνοϊό σε LIVE μετάδοση στον Ευαγγελάτο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκαριστικά όσα ειπώθηκαν

Σοκαριστικά όσα ειπώθηκαν

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020

Η κυρία Ειρήνη Μικροβασίλη, Γενική Υγειονομικός, Υπεύθυνη Μονάδας COVID Νοσοκομείο «Σωτηρία» μίλησε  στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και τον ιό που είναι πλέον «πιο επιθετικός».

«Πολύ πιο επιθετικός από ότι ήταν μέχρι τον Ιούνιο», υπογράμμισε η κυρία Μικροβασίλη μιλώντας στο «LIVE NEWS».

Ερωτηθείσα να εξηγήσει πως δρα πλέον ο κορονοϊός, η κυρία Μικροβασίλη σημείωσε: «Τα συμπτώματα ήταν πολύ πιο ελαφριά, αντιμετωπιζόταν πιο εύκολα, βλέπουμε πλέον ραγδαία επιδείνωση σε μικρές ηλικίες, 45 ετών και άνω. Ο ιός δεν κάνει διαχωρισμούς, είναι πιο επιθετικός. Εμείς που το βιώνουμε καθημερινά έχουμε φτάσει στα όριά μας».

Η Γενική Υγειονομικός και υπεύθυνη Μονάδας Covid στο Νοσομείο «Σωτηρία», έκανε λόγο για «πολύπλοκες καταστάσεις».

«Το ένα μετά το άλλο τα όργανα μπορούν να αρχίσουν να έχουν πρόβλημα και καταλήγουν σε μια πολυοργανική ανεπάρκεια και η κατάληξη είναι ο ξαφνικός θάνατος», σημείωσε.

«Στο διάστημα του Σεπτεμβρίου, υπάρχουν κι ασθενείς που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ένα ιστορικό ελεύθερο», πρόσθεσε ενώ προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά.

«Και στις μονάδες και στις κλινικές. Είχαμε ξεκινήσει με 2 μονάδες, πλέον έχει ανοίξει κι άλλη, κλινικές και μονάδες είναι γεμάτες. Δεν ξέρω αν θα αντέξει το σύστημα σε τόσο μεγάλη συρροή κόσμου».

newsit.gr

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή