από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σάλος: Η εφημερίδα του Μαρινάκη υιοθετεί τις παράνομες επιδιώξεις του Ερντογάν και κάνει λόγο για τουρκολιβυκή ΑΟΖ

Σάλος

Σάλος

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020

Προκαλεί εντύπωση πως μία ελληνική εφημερίδα υιοθετεί τις παράνομες επιδιώξεις του Ερντογάν που υποτίθεται έχουν καταδικαστεί διεθνώς! Η κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει αμέσως αυτή την αθλιότητα που προκαλεί ζημιά στα εθνικά συμφέροντα.

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η αναφορά της εφημερίδας συμφερόντων Μαρινάκη σε τουρκολιβυκή ΑΟΖ. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα επισήμως αλλά και η Ευρωπαΐκή Ένωση με το κείμενο συμπερασμάτων του Δεκεμβρίου του 2019, δεν αναγνωρίζει το μνημόνιο Τουρκίας – Σαράτζ με το οποίο καθορίστηκε η ανύπαρκτη ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης!

Και ο λόγος είναι απλός. ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης δεν υπάρχει! Ειδικά για την Ελλάδα, διότι αυτό το τερατούργημα κατά πατάκια ακυρώνει την ελληνική εθνική κυριαρχία και την ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως της Κρήτης. Αλλά και στα Δωδεκάνησα. Πρόκειται για έναν ισχυρισμό του Ερντογάν που συνιστά εισβολή εντός ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και είναι αδιανόητο για οποιονδήποτε στην Ελλάδα να τον υιοθετεί. Υιοθετώντας αυτόν τον ισχυρισμό, προωθεί τα τούρκικα συμφέροντα και προδίδει τα Ελληνικά.

Αναμένουμε λοιπόν από την κυβέρνηση να καταδικάσει αμέσως και χωρίς αστερίσκους την πρωτοφανή αυτή ενέργεια της εφημερίδας Τα Νέα, η οποία πλέον οφείλει να απολογηθεί στον Ελληνικό λαό.

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή