από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΤΕΛΟΣ για το δελτίο του Mega Channel - Δραματικές εξελίξεις

Mega Channel

Mega Channel

Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο Mega, όπου οι επί 2,5 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι σκληραίνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους βάζοντας στον «πάγο» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού μέχρι να… αρθεί το αδιέξοδο.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ, οι τεχνικού του τηλεοπτικού σταθμού στην τελευταία συνέλευσή τους αποφάσισαν την οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με καθημερινές στάσεις εργασίας, μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα τους. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα εξήγγειλαν νέα στάση εργασίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

 

«Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, στην τελευταία συνέλευση των τεχνικών του MEGA αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με καθημερινές στάσεις εργασίας, μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τώρα που το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κανάλι της χώρας, το δικό τους κανάλι, θα μείνει χωρίς κεντρικό δελτίο, αν αποφασίσουν οι μέτοχοι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον ίδιο δρόμο με τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους έχουν επιλέξει και οι διοικητικοί υπάλληλοι του σταθμού, που προχώρησαν σήμερα σε 24ωρα απεργία, με αποτέλεσμα το Mega να μην προβάλλει διαφημίσεις, χάνοντας έτσι τα έσοδά του.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοίνωση της Ε.Π.Η.Ε.Α (Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών):

 

«Μετά τη συνέχιση της μη καταβολής στους συναδέλφους μας διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στον Τ/Σ «MEGA CHANNEL», των δεδουλευμένων του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016 και των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 2 Ιουνίου έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016, όλων των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ και στην ιστοσελίδα “megatv.com”».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στελέχη του καναλιού συναντώνται με τις πιστώτριες τράπεζες με στόχο να διευθετηθούν τα ζητήματα που εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κανάλι θα ζητήσει να ξεμπλοκαριστούν οι δεσμευμένοι λογαριασμοί και να ξεκινήσει η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους.

 

Για τα 3 εκατ. ευρώ της προκαταβολής για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ), το σχέδιο που θα κατατεθεί στις τράπεζες προβλέπει την καταβολή 1,5 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή της μισθοδοσίας, 300 χιλιάδες ευρώ έναντι οφειλών στη Digea και τα υπόλοιπα 1,2 εκατ. ευρώ για την κάλυψη οφειλών προς προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία και φόρους.

 

Από την πλευρά τους οι τράπεζες θα απαιτήσουν από τους μετόχους του Mega την άμεση κατάθεση 3 εκατ. ευρώ καθώς και την υπογραφή «μνημονίου» με το οποίο οι μέτοχοι θα δεσμεύονται για την καταβολή του συνόλου του ποσού της ΑΜΚ.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή