από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Με μία απλή κίνηση ο Ιβάν Σαββίδης διασύρει τους καναλάρχες της διαπλοκής και τον Μητσοτάκη

Ο Ιβάν Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης

Δευτέρα, 29 Μάιος 2017

Θυμάστε τα κροκοδείλια δάκρυα των μετόχων του Mega Channel και των υπόλοιπων καναλαρχών, ότι δήθεν ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες θα οδηγούσε εκατοντάδες, χιλιάδες εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς στην ανεργία; Θυμάστε ότι για τις τηλεοπτικές άδειες και εναντίον του νόμου Παππά έσκουζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ εκείνοι που χρωστούν ένα σκασμό λεφτά στους εργαζόμενους του Mega, εκείνοι που κατέχουν τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, δηλαδή δημόσια περιουσία, χωρίς να έχουν αποδώσει στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή στον ελληνικό λαό, ούτε ένα ευρώ; 

Ε, λοιπόν οι ίδιοι σήμερα εξακολουθούν να μην δίνουν ούτε ένα ευρώ από εκείνα που χρωστούν στους εργαζόμενους του Mega Channel. Και φυσικά, ελέω κάποιων στο ΕΣΡ, εξακολουθούν να μην αποδίδουν ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτεται πως οι ίδιοι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ηχώ τους, κορόιδευαν τον ελληνικό λαό με άθλια σπέκουλα σε βάρος του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Σήμερα οι μάσκες έχουν πέσει. Και πρέπει να υπενθυμίζεται και τούτο: Ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ τις θέσεις εργασίας. 

Ήρθε λοιπόν τώρα ο Ιβάν Σαββίδης - ο οποίος πήρε, προς το παρόν, περίπου το 20% του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel - και με επιστολή του στις τράπεζες δεσμεύεται πως θα βάλει 25 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 8 θα διατεθούν για να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Αυτοί, που τους έχουν αφήσει στο έλεος οι καναλάρχες της διαπλοκής. Με αυτή την απλή κίνηση ο Ιβάν Σαββίδης ξεφτιλίζει, τόσο τους καναλάρχες της διαπλοκής, όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγεσία της ΝΔ, και αποκαλύπτει τον βρώμικο ρόλο τους. Θέλουν να κλείσει ένας τηλεοπτικός σταθμός μόνο και μόνο επειδή δεν θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο σε αυτόν. Δεν τους ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι, δεν τους ενδιαφέρει η διάσωση ενός μεγάλου καναλιού. Ευτυχώς δεν θα τους περάσει.

«Κύριο καθήκον μας είναι η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους, οι οποίοι έσωσαν το κανάλι, παρά τη δεινή του οικονομική κατάσταση». Αυτό είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή ο Ιβάν Σαββίδης και τώρα δύο ημέρες πριν τον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ o επιχειρηματίας δεσμεύεται να συνεισφέρει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Τηλέτυπος το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, από τα οποία το ποσό των 8 εκατ. ευρώ θα πάει προς την εξόφληση των χρημάτων των εργαζόμενων της εταιρείας.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή