από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ποιοι «ακονίζουν μαχαίρια» για τον άνθρωπο του Μπόμπολα και των στοιχηματικών εταιρειών που θέλει εφημερίδες και κανάλια

Φώτης Μπόμπολας και Δημήτρης Μάρης

Φώτης Μπόμπολας και Δημήτρης Μάρης

Τρίτη, 25 Ιούλιος 2017

Από ότι πληροφορούμαστε και από ότι γράφεται τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες, ως βασικοί ενδιαφερόμενοι για τον "Πήγασο" και τις εφημερίδες του εμφανίζονται, τόσο ο Ιβάν Σαββίδης, όσο και ο Δημήτρης Μάρης, συνέταιρος του Μπόμπολα και άνθρωπος των στοιχηματικών εταιρειών, εκείνων των εταιρειών που ευνοήθηκαν από το καθεστώς των προσωρινών αδειών που είχε επιβάλλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Μάρης, ο επιτυχημένος ιδιοκτήτης του ομίλου 24 "media" στο διαδίκτυο, εμφανίζεται από δημοσιεύματα ως διεκδικητής και τηλεοπτικής άδειας. Παλαιότερα είχε ξαναβρεθεί στο προσκήνιο το όνομά του, ως ενδιαφερόμενου για το Mega Channel. Δεν γνωρίζουμε αν ο ομολογουμένως επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο του διαδικτύου έχει τη δυνατότητα και το... οικονομικό βάρος να πάρει τηλεοπτικό σταθμό, αλλά μεταδίδουμε τι γράφεται και τι ακούγεται. Και αυτό διότι οι καιροί είναι πονηροί.

Εκείνο, όμως, που έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως κάποια ΜΜΕ, όχι φιλικά προσκείμενα στο Μαξίμου, εμφανίζουν τον Δημήτρη Μάρη ως προνομιακό συνομιλητή της κυβέρνησης. Άλλα ΜΜΕ, προχώρησαν λίγο παραπέρα και έγραψαν πως ο Δημήτρης Μάρης "τα έσπασε με την κυβέρνηση", γεγονός που το αποδίδουν στην γενικότερη κατάσταση της οικογένειας Μπόμπολα αυτή την περίοδο και στις σχέσεις της με την κυβέρνηση. Ακούστηκε επίσης ότι τώρα δεν είναι καλές ούτε οι σχέσεις του Δημήτρη Μάρη με την πλευρά Μπόμπολα. Πως συνδέεται με τον Μπόμπολα ο Δημήτρης Μάρης; Συμμετέχουν από κοινού στο Stoiximan.gr. Πίσω από το Stoiximan.gr βρίσκεται η Μαλτέζικη Offshore εταιρεία Malta Gambling LTD. Πρόκειται για μία από τις αμαρτωλές offshore που δεν απέδωσαν δεκάρα τσακιστή στο ελληνικό δημόσιο, ενώ την ίδια στιγμή έκαναν τζίρους πολλών εκατομμυρίων ευρώ και είχαν τεράστια κέρδη. Αυτές τις εταιρείες ξεσκονίζουν τώρα οι αρμόδιες αρχές.

Τα γράφουμε όλα αυτά διότι ήδη μαθαίνουμε πως η διαπλοκή καραδοκεί για να βγάλει στη φόρα νέα "βοσκοτόπια" και να δημιουργήσει εντυπώσεις βλαβερές για την κυβέρνηση. Μαθαίνουμε επίσης πως τις εξελίξεις τις παρακολουθεί πολύ στενά και η Νέα Δημοκρατία που θέλει και πάλι να σηκώσει σκόνη κατηγορώντας την κυβέρνηση για διαπλοκή. Να μην ξεχνάμε εξάλλου, πως την περίοδο που βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, από κύκλους και δημοσιογράφους που πρόσκεινται είτε στη ΝΔ, είτε στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, είχε βρεθεί στο προσκήνιο ξανά το όνομα του Δημήτρη Μάρη. Πως; Λέγανε και γράφανε πως ο συνέταιρος του Μπόμπολα, ο Δημήτρης Μάρης βρισκόταν πίσω το κανάλι που ήθελε να στήσει ο Καλογρίτσας. Έλεγαν τότε, πως ο Δημήτρης Μάρης ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε Μπόμπολα και Καλογρίτσα και πως θα βοηθούσε τον δεύτερο να στήσει το κανάλι. Δεν θέλει και πολύ η φήμη να διαδοθεί. Δεν θέλει και πολύ οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες, που τώρα κάνουν και αγωγές στην κυβέρνηση, να επανέλθουν. Δεν γνωρίζουμε τι ισχύει από αυτά και τι όχι. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι πως η διαπλοκή που έχει εξαπολύσει πόλεμο με λύσσα κατά της κυβέρνησης καραδοκεί. Οι αρμόδιοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, ειδικά όταν, όπως μαθαίνουμε, είναι έτοιμα τα ρεπορτάζ για "ορφανά εκατομμύρια" και "εισαγγελικές έρευνες".

Με ποιους τα πηγαίνει καλά ή όχι ο Δημήτρης Μάρης είναι δικό του θέμα. Το τι ισχυρίζεται επίσης δεξιά κι αριστερά για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση, επίσης είναι δικό του θέμα. Επιχειρηματίας είναι και θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις δουλειές του. Εκείνο που γνωρίζουμε εμείς είναι πως αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων και των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου «Πήγασος», καθώς ξεκινούν οι σχετικές διαδικασίες, που αναμένεται αύριο 26 Ιουλίου να οδηγήσουν στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Να θυμίσουμε πως ο "Πήγασος" της οικογένειας Μπόμπολα κατέρρευσε υπό το βάρος των δανειακών οφειλών του που ανέρχονταν σε 162 εκατ. ευρώ.

Τώρα οι φήμες, τα ρεπορτάζ, οι πληροφορίες ή ότι άλλο επιθυμείτε, θέλουν τον Δημήτρη Μάρη να είναι ενδιαφερόμενος. Το όνομά του παίζει δυνατά. Οι φήμες, τα ρεπορτάζ και οι πληροφορίες λένε επίσης πως κάποιοι από... την απέναντι πλευρά, "ακονίζουν" μαχαίρια για τους "ανθρώπους του διαδικτυακού τζόγου που θέλουν να γίνουν καναλάρχες". Ειδικά αν ενδιαφερθεί ο Δημήτρης Μάρης και για τηλεοπτική άδεια. Σύμφωνα με άλλες φήμες ενδεχόμενη είσοδος του Δημήτρη Μάρη στο τηλεοπτικό τοπίο θα επαναφέρει από το παράθυρο και τον Μπόμπολα. Εκεί να δείτε τι θα γίνει. Και βέβαια υπάρχει και ο Ιβάν Σαββίδης που παρακολουθεί με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ στενά τις εξελίξεις.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή