από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ξεφτιλίστηκαν όλοι μαζί παρέα (ΦΩΤΟΣ)

Ξεφτιλίστηκαν

Ξεφτιλίστηκαν

Τρίτη, 25 Ιούλιος 2017

Ξεφτιλίστηκαν όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής και της πλάκας από την αναμετάδοση ψεύτικης είδησης από το "Βατράχι". Κάποιοι έχουν εμμονή και κάποιοι απαλλάσσονται απλά λόγω βλακείας. Όλοι όμως, παρέα εκτός του ότι ξεφτιλίστηκαν απέδειξαν στην πράξη τι μπορεί να πάθει ένας ανίκανος βλάκας στην προσπάθειά του να πλήξει την κυβέρνηση. Ο ανίκανος είναι αυτός που υιοθέτησε πρώτος την δήθεν είδηση. Δουλεύει και σε... σοβαρό μέσο. Στη συνέχεια η βλακεία προσέλαβε χαρακτηριστικά μαζικής υστερίας και έτσι το αποτέλεσμα είναι αποκαλυπτικό για το μέγεθος της προπαγάνδας. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από το «Βατράχι», «σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη να συμπεριλάβει επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, σε νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή».

Το χιουμοριστικό σάιτ επικαλείται πηγές του υπουργείου και αναφέρει ότι «το μέτρο αποσκοπεί στην ανακούφιση των υπαλλήλων, ειδικά των Εφοριών, που κάνουν χρόνια χρήση σφραγίδας, ενώ προβλέπει μάλιστα και ειδικό κονδύλι για την παροχή ιατροφαρμκευτικής περίθαλψης και φυσικοθεραπείας για όσους πάσχουν από προβλήματα από τη χρήση της, όπως τενοντίτιδα και το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα»...

Τα... έγκυρα μέσα, η στήλη «ΒΗΜΑτοδότης», το protothema.gr, το eleftherostypos.gr, η Athens Voice Online και το iefimerida.gr, αναπαράγουν είδηση από το «Βατράχι» και φυσικά ξεφτιλίζονται όλοι μαζί παρέα. 

Το σθένος του «Βηματοδότη» στην υπεράσπιση της fake είδησης για το «επίδομα σφραγίδας» καυτηριάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης: σημειώνοντας ότι "η παραπληροφόρηση και η πολιτική της φθοράς με fake news του είδους «μου είπε, άκουσα και με ενημέρωσαν» δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία και παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές, οι οποίες έχουν παρέλθει οριστικά από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου"

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

"Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, θα δώσει «επίδομα σφραγίδας» 50 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους, προφανώς και τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία βάση και είναι απολύτως αναληθή, καθώς δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο και καμία εισηγητική έκθεση που να προβλέπει τέτοιας φύσης επίδομα.

Μάλιστα, το σθένος με το οποίο υπερασπίζεται την αναληθή είδηση γνωστή στήλη σε ΜΜΕ, στην οποία ο αρθρογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το διάβαζα, το ξαναδιάβαζα και δεν το πίστευα έως ότου μου είπαν πως περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο» (σ.σ.: πρόκειται για τη στήλη «Βηματοδότης» του «Βήματος», βλέπε τη φωτογραφία παρακάτω), μπορεί να εκληφθεί μόνο ως κακοπροαίρετη προπαγάνδα, που αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος".

"Η παραπληροφόρηση και η πολιτική της φθοράς με fake news του είδους «μου είπε, άκουσα και με ενημέρωσαν» δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία και παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές, οι οποίες έχουν παρέλθει οριστικά από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου", προσθέτει το υπουργείο  Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υπογραμμίζει:

"Κατά συνέπεια, καλούμε τον αρθρογράφο της στήλης να δημοσιεύσει το νομοσχέδιο και την αιτιολογική έκθεση για το οποίο «του είπαν»,  προκειμένου να ενημερωθεί αφενός η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το επίδομα που «θα δώσει» στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, αφετέρου οι ίδιοι οι υπάλληλοι που «θα το λάβουν».

Παρ' όλα αυτά, σας διαβεβαιώνουμε ότι η κυβέρνηση θα αφήσει τη σφραγίδα της στη δημόσια διοίκηση".

Υπενθυμίζεται ότι πηγή των σημερινών δημοσιευμάτων (που ξεκίνησαν από τη στήλη «Βηματοδότης») περί «επιδόματος σφραγίδας» στο Δημόσιο ήταν δημοσίευμα σατιρικής ιστοσελίδας από τις 17 Ιανουαρίου 2017:

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή