από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Δικαστική απόφαση σοκ για τον Κοντομηνά - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της μεταβίβασης του Alpha

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017

Νομική δικαίωση, και δη με γενναία αποζημίωση, ήρθε μετά από 15 χρόνια για τον νυν πρόεδρο των ΕΛΠΕ Στάθη Τσοτσορό στην δικαστική αντιδικία του με τον Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Το Εφετείο Αθηνών ( με την απόφαση αρ 3025/20-6-2017) δικαίωσε τον Στάθη Τσοτσορό και επιδίκασε σε βάρος του Δ. Κοντομηνά (ΔΚ) και στην εταιρία Mantelord Ltd το συνολικό ποσό των 17 εκατ. ευρώ (9,0 εκατ. πλέον νομίμων τόκων από 24-8-2007 ποσού 7,5 εκατ. ευρώ συν δικαστικά έξοδα 450 χιλ. ευρώ).

Επι πλέον απήγγελε προσωπική κράτηση 12 μηνών σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της καταψηφιστικής διάταξης της απόφασης.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς μέσω παρένθετου προσώπου απέκτησε στις 28 Νοεμβρίου του 2002 την πλειοψηφία του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, με συμβόλαιο μεταβίβασης που κρίθηκε παράνομο, άκυρο και εικονικό και με απατηλή συμπεριφορά σε βάρος του μετόχου Στάθη Τσοτσορού “κατά παρέκκλιση από τα χρηστά συναλλακτικά ήθη, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή και αποκρύπτοντας επί έτη τα πραγματικά στοιχεία”, τόσο από τον Στάθη Τσοτσορό όσο και προς τις Αρχές .

Μάλιστα. για τις συνακόλουθες φορολογικές παραβάσεις ο εικονικός μέτοχος καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή, και καταλογίστηκαν σε βάρος του φόροι πλέον προστίμων 12 εκατ. ευρώ περίπου.

Επίσης, το Δικαστήριο έκρινε ότι την περίοδο 2003-2004, μετά την παράνομη απόκτηση της πλειοψηφίας, ο Δημήτρης Κοντομηνάς αθετώντας τη συμφωνία μετόχων για σύννομη, φερέγγυα και απρόσκοπτη λειτουργία του Alpha, προέβη σε σειρά χρηματοδοτήσεων κατά παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, ”..κατά τρόπο παράνομο, αδιαφανή και μη εξασφαλίζοντα κατά την κρίση του νομοθέτη την οικονομική βιωσιμότητα της εταιρείας ….”

Παρά επίσης τα αλλεπάλληλα αιτήματα, περί αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η νόμιμη λειτουργία, αρνείτο να συμφωνήσει στις αναγκαίες αυξήσεις κεφαλαίου, αντίθετα με τα προβλεπόμενα στη συμφωνία μετόχων.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς προέβη στις παράνομες αυτές ενέργειες με σκοπό τον εξαναγκασμό του Στάθη Τσοτσορού σε εκποίηση των μετοχών του, που σύμφωνα με το Δικαστήριο αποτέλεσε μονοδρομημένη επιλογή, με συνέπεια συνολική ζημιά 9 εκατ. ευρώ και πλέον νομίμων τόκων συνολικά 16,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή Νέα Σελίδα/anatropinews.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή