από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Προκαλούν: Οι καναλάρχες της διαπλοκής πάλι δεν θέλουν να πληρώσουν

Τηλεόραση

Τηλεόραση

Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2017

Παλιά μου τέχνη κόσκινο από τους ιδιοκτήτες των καναλιών. Πριν ακόμα συνταχθεί από το ΕΣΡ η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, επιχειρούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία. Μέσω του... αγαπημένου τους θεσμού: το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Στο ΣτΕ λοιπόν προσέφυγαν η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), ο ΣΚΑΪ και το Star Channel ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, οι δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τις 7 τηλεοπτικές άδειες και τα 35 εκατομμύρια ευρώ ως τιμή εκκίνησης για καθεμία από αυτές. Μέχρι και πως είναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!

Πλήττεται ο ανταγωνισμός υποστηρίζουν ενώ θεωρούν υπερβολική την τιμή εκκίνησης. Υπενθυμίζουμε πως τα 35 εκατ. «σπάνε» μέσα στη δεκαετία σε 10 δόσεις , δηλαδή 3,5 εκατομμύρια το χρόνο. Δεν είναι και τόσα πολλά νομίζω.

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος: οι καναλάρχες νοιάζονται για τον πλουραλισμό, βρε! «Η υπερβολικά μεγάλη τιμή εκκίνησης μειώνει το ενδιαφέρον προσέλευσης και αδειοδότησης των υποψηφίων, παραβιάζοντας την αρχή της ελεύθερης έκφρασης, τις συνταγματικές αρχές του πλουραλισμού και της πολυφωνίας».

Αρχίζουν τα όργανα και πάλι όπως καταλαβαίνετε. Αυτοί δεν θέλουν να πληρώσουν ποτέ και με τίποτε.

efsyn.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή