από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Μακελειό» στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ με πυροβολισμούς από τον Στέφανο Χίο - Τι λέει ο δημοσιογράφος

Ο Στέφανος Χίος

Ο Στέφανος Χίος

Σύμφωνα με την αστυνομία, πυροβόλησε «για εκφοβισμό» δίπλα στα πόδια του δικαστικού επιμελητή, ο οποίος πήγε να επιδώσει εξώδικο - Στο σημείο έσπευσε και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ - Τι απαντά η εφημερίδα για το περιστατικό
Τετάρτη, 04 Απρίλιος 2018

Δικαστικό επιμελητή που πήγε να του επιδώσει εξώδικο φέρεται ότι πυροβόλησε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. 

Κατά πληροφορίες, ο δικαστικός επιμελητής ανέβηκε στον 2ο όροφο των γραφείων της εφημερίδας, στην οδό Δοϊράνης 45, στην Καλλιθέα, για να επιδώσει ένα εξώδικο. Όταν συνάντησε τον Στέφανο Χίο και ο εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό» έμαθε ότι τον αναζητούσε, για να του επιδώσει το δικαστικό έγγραφο, ο τελευταίος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε «για εκφοβισμό» -σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ- δίπλα από τα πόδια του επιμελητή. Στο σημείο βρέθηκε και ένας κάλυκας.

Μετά το περιστατικό, ο δημοσιογράφος έφυγε από το κτίριο με ταξί. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός και άνδρες της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο όπου και απέκλεισαν το κτίριο, ενώ προληπτικά ειδοποιήθηκε και ασθεφόρο του ΕΚΑΒ. Μετά το περιστατικό, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου αποφάσισε να μεταβεί στα γραφεία της εφημερίδας για να διαπιστώσει τι είχε προηγηθεί. 

Στα γραφεία της εφημερίδας βρίσκονται περίπου δέκα εργαζόμενοι, από τους οποίους παίρνει καταθέσεις η Αστυνομία για το περιστατικό. Μάλιστα, δεν επέτρεψαν ούτε στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ να έρθει σε επαφή με τους εργαζομένους, πριν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις.

Ο Στέφανος Χίος αναζητείται, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Η εκδοχή του Στέφανου Χίου

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα «makeleio.gr», τα πράγματ συνέβησαν ως εξής: «Το απόγευμα εισήλθε στα γραφεία της εφημερίδας με απειλές και βιαιοπραγίες νεαρός σωματώδης άντρας, άτομο το οποίο αναζητούσε τον Στέφανο Χίο. Κατά τη διάρκεια της εισόδου του ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. Στη συνέχεια σημειώθηκε επεισόδιο για το οποίο δεν έχουν διευκρινιστεί οι λεπτομέρειες ως προς το τι ακριβώς συνέβη. Ο σωματώδης άντρας που ισχυρίζεται ότι είναι δικαστικός επιμελητής αμέσως μετά την είσοδο του εισήλθαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προφανώς μετά από κλήση του φερόμενου δικαστικού επιμελητή. Ισχυρίζεται ότι κάποιος άγνωστος προς το παρών, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν άνδρες ομάδα ΔΙΑΣ, η κρατική ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και απέκλεισαν τον χώρο και τα γραφεία της εφημερίδας διακόπτοντας την εργασία των δημοσιογράφων και την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας. Έχουμε βάσιμες υπόνοιες ότι εξελίσσεται προβοκάτσια σε βάρος της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» προκειμένου να μην κυκλοφορήσει. Αυτή τη στιγμή ανακρίνουν τους δημοσιογράφους και ερευνούν τους χώρους. Καταγγέλουμε τον αστυνομικό διευθυντή Χριστόπουλο ο οποίος δεν επιτρέπει την είσοδο των συνηγόρων της εφημερίδας ώστε να διασφαλιστούν τα νόμιμα συμφέροντα τόσο των εργαζομένων όσο και της εκδότριας εταιρίας. Αυτή τη στιγμή δεκάδες πατριώτες συρρέουν στα γραφεία της εφημερίδας προς συμπαράσταση στους εργαζομένους και διαμαρτύρονται για την στάση της αστυνομίας».

protothema.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή