από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η ιστορία του Έλληνα επιχειρηματία που πριν μπει φυλακή μοίραζε λεφτά σε δημοσιογράφους και παρατρεχάμενους

Ο νονός

Ο νονός

Τετάρτη, 09 Μάιος 2018

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό (αληθινή ιστορία, πριν από μερικά χρόνια) ένας επιχειρηματίας, ο οποίος έβλεπε της φυλακής τα σίδερα να πλησιάζουν. Κι όσο τα έβλεπε τόσο πάθαινε κατάθλιψη και πανικό. Είχε και λεφτά. Πολλά λεφτά. Αλλά... έβλεπε και της μοίρας το γραμμένο. 

Τελικά μπήκε φυλακή. Λίγο πριν μπει, είχε πιστέψει, πως αν μοίραζε δεξιά και αριστερά χρήματα με τα τσουβάλια (και τις μαύρες σακούλες) θα γλίτωνε. Μέχρι και αγιογραφίες του έφτιαχναν εκείνοι που σήμερα ζητούν να φύγει ο Τσίπρας. Σε άλλες περιπτώσεις έμειναν ως κειμήλια τα τιμολόγια. Εκδότες και παρατρεχάμενοι έψαχναν πρόθυμους και εργατικούς δημοσιογράφους να... αναλάβουν το διαδίκτυο. Έταζαν λαγούς με πετραχήλια και οι δημοσιογράφοι κολακεύονταν που θα γίνονταν "η φωνή του αφεντικού" και ήσαν πρόθυμοι να κλειστούν στην ντουλάπα, να τους πετούν τα δίφραγκα κι εκείνοι να παριστάνουν το τζουκ μποξ. 

Ήθελε να κάνει κι άλλα πράγματα, αυτός και η παρέα του. Επενδύσεις, μεγάλες επενδύσεις. 

Τελικά την πάτησαν όλοι μαζί. Και εκείνοι που μοίραζαν το μαρούλι και εκείνοι που έλεγαν - οι βλάκες - πως "ετοίμαζαν κάτι δικό τους αυτό τον καιρό". 

Ακούγεται αυτή την περίοδο, πως συμβαίνει κάτι ανάλογο. Αν ισχύει θα πέσει πολύ γέλιο. Γιατί ο... πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

ΥΓ: Κάποιοι από τους τότε πρωταγωνιστές - τα ίδια πρόσωπα - λέγεται πως σήμερα είναι κομπάρσοι. 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή